Paramore en Thundercat onder nieuwe namen Summer Sonic 2018

Photo: Sven-Sebastian Sajak

Het Japanse festival Summer Sonic 2018 heeft weer nieuwe namen bekendgemaakt. Onder andere Paramore, Thundercat en Flying Lotus geven een optreden op het festival. 

Naast bovengenoemde namen heeft Summer Sonic nog 15 andere namen bevestigd. Alle nieuwe namen vind je in het geel op onderstaande poster.

foto van Summer Sonic.

Voor Lowands- en Pukkelpopgangers is het altijd schrikken als Summer Sonic nieuwe artiesten aankondigd: de festivals vallen namelijk in hetzelfde weekend. Door de grote afstand is het onwaarschijnlijk dat acts zowel op Summer Sonic als Lowlands en Pukkelpop staan.

Paramore

Paramore is een Amerikaanse rockband rondom zangeres Hayley Williams. De band brak in 2005 door met debuutalbum All We Know is Falling. Echt hard ging het echter pas met Paramore na het tweede album Riot! uit 2007. Met dit album op zak sleepte de band een Grammy-nominatie binnen voor ‘Best New Artist’, en schoten ze omhoog in de charts. In 2013 bracht de band misschien wel hun grootste hit, ‘Ain’t it Fun’, uit. Voor dit nummer sleepten ze dan ook een Grammy in de wacht.

De muziek van de band wordt vaak omschreven als ‘pop-punk’, maar is door de jaren heen ook flink veranderd. Zo heeft het nieuwste album, After Laughter, invloeden vanuit de New Wave. De band is met dit nieuwste album op zak onder andere te zien op Boston Calling Festival, Bonnaroo en Summer Sonic 2018.

Summer Sonic 2018

Summer Sonic 2018 vindt plaats op 18 en 19 augustus. Het festival heeft twee locaties: eentje in Tokyo, en eentje in Osaka. Het festival weet ieder jaar een sterke line-up te presenteren. Zo staan onder andere Chance the Rapper, Beck, Queens of the Stone Age en Tame Impala op het affiche. Tickets voor het hele weekend kosten € 223,- terwijl dagkaarten €123,- kosten. Voor meer informatie kun je de website van het festival raadplegen.