Goed nieuws voor fans van de Tool. De Amerikaanse groep heeft namelijk aangekondigd de studio in te duiken om nieuw materiaal op te nemen.

Maynard Keenan en co. hebben het geduld van hun fans aardig op de proef gesteld. Het meeste recente album, genaamd 10,000 Days, is namelijk alweer 12 jaar oud. Sindsdien gonsde het vaak van de geruchten over nieuw werk, maar bleef de bevestiging uit. Tot nu dus. Het volledige statement valt te lezen op de officiële Facebook-pagina van de band.

Of de nieuwe opnames ook aanleiding zijn om eindelijk weer eens de oversteek naar Europa te maken, blijft afwachten. Vooralsnog staat alleen optredens op de Amerikaanse festivals Northern Invasion en Rock On The Range gepland. In 2007 was Tool voor het laatst in de Benelux te zien. In dat jaar werden Pukkelpop en Lowlands aangedaan.

Tool

Tool is een rock- en metalband en afkomstig uit Los Angeles, Amerika. De groep rond zanger Maynard Keenan bracht hun eerste EP uit in 1992, waarop meteen hun eerste twee hits te vinden waren. Niet veel later volgt een vol album, genaamd Undertow. Na het uitbrengen van dat album werden de mannen van Tool geboekt voor het Amerikaanse festival Lollapalooza. Ook stond de band op de eerste editie van Lowlands in 1993. Inmiddels heeft de band vijf albums uitgebracht waarvan de laatste, 10,000 days, dateert uit 2006. Een jaar later was Tool voor het laatst in Nederland en België te zien. Toen stond de band namelijk op Lowlands en Pukkelpop. Hoog tijd dat de Amerikanen weer eens de grote oversteek maken!

Win 2 tickets voor Pohoda Festival!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets inclusief camping voor Pohoda Festival in Slowakije. Samen met een vriend of vriendin genieten van onder andere Liam Gallagher, Lykke Li, The 1975 en Mura Masa onder een stralende zomerzon: kekke deal toch?