Advertisement

Zelfbevestiging: Rhye naar Pukkelpop 2018

Rhye
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Een zelfbevestiging voor Pukkelpop 2018. De Canadese zanger Rhye bevestigt via Facebook zijn aanwezigheid op het Belgische festival.

Hoewel Pukkelpop vandaag teasde volgende week met gloednieuwe namen te komen, vond Rhye dit blijkbaar te lang duren. Via Facebook laat de Canadees alvast weten aanstaande zomer op het festival in Kiewit te staan. In een eerder stadium werd Kendrick Lamar al aangekondigd.

Rhye is trouwens niet de eerste artiest die zijn komst naar Kievit verklapte. Een maandje geleden wist Flogging Molly in AFAS Live tussen neus en lippen door te melden dat zij ook naar Pukkelpop zouden afreizen. Let op: de organisatie van Pukkelpop heeft nog geen van beide acts officieel bevestigd. Het is dus nog even afwachten tot de kogel daadwerkelijk door de kerk is.

Rhye

Rhye was oorspronkelijk een duo-project van de Canadees Milosh en de Deen Robin Hannibal. Samen brachten zij in 2014 het debuutalbum Woman uit. Vorig jaar besloot Hannibal echter uit de band te stappen, waardoor Milosh sindsdien het absolute middelpunt van de act is. In de nieuwe samenstelling bracht Rhye begin dit jaar een tweede plaat uit, genaamd Blood.

Pukkelpop zou niet de eerste festivalbevestiging voor Rhye zijn. De act is eerder al aangekondigd voor All Points East en Northside.

Pukkelpop 2018

Foto: Thijs Jacobs / Festileaks

Pukkelpop 2018 vindt plaats van 15 tot en met 18 augustus in Kievit. Het Belgische festival heeft maar liefst 10 podia, waar ieder jaar zo’n 200 artiesten optreden. Van metal en rock tot pop of house, je ziet het allemaal. Grote namen waaronder Editors (2017), LCD Soundsystem (2016) en Queens of the Stone Age (2014) hebben al de eer gehad om op het festival op te treden. Met Kendrick Lamar is de eerste naam voor 2018 inmiddels bekend. Voor meer informatie over het festival en tickets kun je op de officiële festivalwebsite terecht.

 

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2024

Locatie
België
Hasselt, België
Datum 15-18 augustus 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen