6 redenen om een keer Electric Castle te proberen

Foto: Electric Castle 2017

Eigenlijk zijn we heel erg verwend. Zowel in Nederland als in België stikt het van de mooie festivals. Toch wil je misschien een keer van het gebaande pad af. Festileaks tipt geeft je 6 redenen om je horizon te verbreden met het indrukwekkende Electric Castle in Roemenië.

1. De veelzijdige line-up

Het festival heeft een line-up waar elk middelgroot festival met jaloezie naar kijkt. Mocht je nog van die vrienden hebben die twijfelen (want “ja hey ik weet niet of ik de muziek daar wel leuk vind”): dan moeten die gauw hun mond houden. Of je nu warm loopt voor reggae van Damian Marley, powervrouw-pop van Jessie J of de jazzy beats van St. Germain. Op Electric Castle heb je de tijd van je leven. Maar vergeet ook pareltjes in de kleine letters niet: Nothing But Thieves, Netsky en zelfs Nederlands eigen Kensington. Een mooie note: bij iedere act wordt een fantastische lichtshow toegevoegd. It´s all about the electronics op Electric Castle!

2. Feesten rondom een kasteel

Foto: Electric Castle 2017

Nu denk je misschien: voor Kensington kan ik toch ook naar elk willekeurig festival in de Benelux? Think again. Electric Castle is waarschijnlijk een van de meest unieke locaties waar je de band kunt zien. Het hele festival vindt namelijk plaats rondom een echt kasteel. Naast al je wilde plannen kan er dus ook nog cultuur worden gesnoven. Het Bonțida Bánffy Castle is al sinds 1387 (!) in bezit van dezelfde Hongaarse familie. In al die jaren is het gebruikt als vakantieverblijf, ziekenhuis en zelfs als rijschool. Sinds 1990 is het officieel een monument.

3. Spectaculaire visuals en liveshows

Foto: Thijs Jacobs / Festileaks

Als je denkt dat door de kasteel-setting alles een beetje ouderwets is, heb je het goed mis. Electric Castle wordt in 2018 pas voor de zesde keer georganiseerd. Vooral de lichtshows zijn op z’n minst indrukwekkend te noemen. De combinatie van historie en moderne visuals maken de ervaring helemaal compleet. De editie van 2017 kende bijvoorbeeld een hoofdpodium met tientallen meters aan LED-schermen.

4. Romantische festivalbeleving (+ stedentrip!)

Loop je alsnog niet warm voor Electric Castle? Wat nou als we je vertellen dat het festival bekendstaat om haar romantische uitzichten. In de Transsylvanische heuvels rondom het kasteel (bekend van Dracula!) is het ultiem dagdromen. Daarnaast is het festival perfect te combineren met een stedentripje. Naast Boekarest wordt Electric Castle namelijk vlakbij Cluj-Napoca, de op twee na grootste stad van het land, gehouden. En dat reizen doe je gewoon lekker per trein. 

5. De ultieme campingbeleving

Foto: Thijs Jacobs / Festileaks

Misschien denk je bij overnachten in Oost-Europa aan een camping waar Rob Geus (“Man man man man”) niet zou misstaan. Is dat nou echt wat je wil? Daarop zeggen wij volmondig “JA!”. In 2017 werd de camping van Electric Castle door festivalgangers verkozen tot de beste festivalcamping van Europa. Geen rijen voor het sanitair, de mogelijkheid om je eigen kleren te wassen (één onderbroek is dus genoeg) en een goedkope Lidl maken de camping tot een plaatje. Geen zin om een tent te sjouwen? Je boekt net zo gemakkelijk een kant-en-klare tent of minibungalow.

6. Budget-festivallen

Foto: Electric Castle 2017

Geen zin om je halve maandsalaris uit te geven aan een festivalkaartje? Met 200+ euro voor Pinkpop, Rock Werchter en Lowlands (dat daarbij in de buurt komt) is Electric Castle een koopje: voor slechts 140 euro heb je een toegangskaartje voor vijf dagen festival (camping inclusief). Voor ongeveer hetzelfde geld als Lowlands (€193,-) heb je een Premium Pass met privé sanitair, beter zicht op de Main Stage en lounge areas in de schaduw. Daarnaast kost een halve liter koud Becks bier zo´n twee euro. Jij blij, en je portemonnee ook.

Electric Castle 2018

Van 18 tot en met 22 juli wordt het prachtige Bonțida Bánffy Castle in Bonțida, een dorp in Oost-Roemenië, weer omgetoverd tot de sprookjesachtige locatie van Electric Castle. Op dit bijzondere terrein kun je naast muziek ook leren over kunst en technologie. Hoewel de muzikale line-up vooral uit dancemuziek bestaat, krijgen ook andere genres de kans om op te treden. In 2017 stonden bijvoorbeeld nog Franz Ferdinand en Alt-J op het programma.

Early-bird tickets voor Electric Castle 2018 zijn inmiddels allemaal de deur uit, maar de reguliere ticketverkoop is nog in volle gang. Op dit moment gaan losse weekendtickets voor € 123,- over de toonbank, en combitickets met campingverblijf erbij voor € 140,-.

ELECTRIC CASTLE TICKETS

Ook is het festival druk bezig met het aanbieden van nóg meer services. Afgelopen 1 april meldde Andi Vanca, medewerker ‘PR & sh*t’, ons dat het op Electric Castle 2018 mogelijk is om een vriend te huren. Ja echt! Ideaal als de vrienden die je meeneemt afhaken en jij nog even door wil feesten.

Electric Castle Logo

Electric Castle 2024

Locatie
Roemenië
Cluj-Napoca, Roemenië
Datum 17-21 juli 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen