8 festivals die je perfect kunt combineren met een Interrail trip

Foto: Kamiel Scholten

Zo veel festivals en vakantieplannen en zo weinig zomer. Wij snappen het goed als je ook even niet meer weet waar je dit jaar je welverdiende portie feest en ontspanning gaat zoeken. De leukste festivals in Europa combineren met bijvoorbeeld een stedentrip? Dat klinkt als een fantastische zomervakantie!

Ben jij ook helemaal weg van festivals én stedentrips? Ben je niet bang om kilometers spoor onder je door te laten gaan op weg naar je ultieme festivalliefde? Wij presenteren je een aantal festivals die prima per spoor te bereiken zijn: ‘Kedeng Kedeng’.

1. Roskilde

Foto: Krists Luhaers

Een ijzersterke line-up én goedkope biertjes, wat wil je nog meer? Roskilde duurt maar liefst een week en heeft ongeveer alle muziekgenres die je kunt bedenken in huis. Deze editie staan o.a. Bruno Mars, Gorillaz, David Byrne en Eminem op de planken. Het fijne aan Roskilde is dat het maar een half uurtje van Kopenhagen ligt. Een goed excuus om hier een mooie zomervakantie in Denemarken van te maken.

Wanneer: 30 juni-7 juli 2018
Waar: Roskilde, Denemarken

2. Balaton Sound

Foto: nl.balatonsound.com / Mudra László

Zet je tentje neer bij het Balatonmeer en jouw vakantie is een feit. Zon, zee, strand: Balaton Sound heeft het allemaal. Het festivalprogramma gaat pas later op de dag van start zodat je de hele dag ultiem van de zon en het meer kunt genieten. In het programmaboekje van 2018 zien we o.a. Martin Garrix, David Guetta en The Chainsmokers. In de omgeving is het een waar jongerenparadijs, geen ruimte voor rustzoekers. De 15 kilometers tellende boulevard van Siófok kent veel bars, nachtclubs en restaurants.

Wanneer: 4-8 juli 2018
Waar: Zamárdi, Hongarije

3. Exit Festival

FestiTinder

Heb jij wel eens in een fort gefeest? Dat kan namelijk in Servië. De genres die je tegenkomt op EXIT festival zijn divers: drum & bass, EDM, house, rock, techno en wereldmuziek. Daarnaast zijn de consumpties, zeker naar Belgische en Nederlandse maatstaven, spotgoedkoop. Voor een halve liter bier betaal je bijvoorbeeld slechts een eurootje of twee. Na het festival kun je makkelijk je roes uitslapen bij een tof hotel of een camping aan het strand.

Wanneer: 12-15 juli 2018
Waar: Novi Sad, Servië

4. Melt Festival

Melt

Op een oud industrieterrein in de buurt van Leipzig gebeurt het allemaal. De muziek staat altijd aan op de 24-uurs dansvloer. In 2018 is het een van de weinige festivals die The xx en Florence + The Machine hebben weten te strikken. De genres die je om de oren vliegen zijn elektronisch, indie, pop en hip-hop. Wil je deze zomer in Duitsland doorbrengen? Twijfel dan zeker niet om Melt 2018 mee te pakken.

Wanneer: 13-15 juli 2018
Waar: Ferropolis in Gräfenhainichen, Duitsland

5. Colours of Ostrava

Colours Of Ostrava 2017
Foto: Zdenko Hanout (Colours Of Ostrava 2017)

In 2017 door het Festileaks publiek verkozen tot mooiste locatie. Een festivalterrein omgeven door oude, industriële gebouwen is het decor voor een weekend vol muziek, workshops, films, discussies en spelletjes. Misschien heb je na de industriële sferen ook de behoefte om de natuur op te zoeken. Ostrava ligt op de grens van Polen en Slowakije, dus genoeg te zien in deze prachtige landen. Sla wereldstad Praag zeker niet over op de weg terug naar huis.

Wanneer: 18-21 juli 2018
Waar: Ostrava, Tsjechië

6. Electric Castle

Foto: Electric Castle 2017

Een cultuurliefhebber? Electric Castle wordt gehouden naast een kasteel in een sprookjesachtig landschap. Artiesten als Jessie J, The Bloody Beetroots, Nothing But Thieves en Damian Marley sieren het affiche. Met een goedkope Lidl en de afwezigheid van rijen bij het sanitair nam Electric Castle in 2017 de Festileaks Award voor beste camping in ontvangst. In de Transsylvanische omgeving vliegen de fantastische lichtshows je tevens om de oren. Fan van elektronische muziek, historie en romantische uitzichten? Roemenië is waar je moet zijn!

Wanneer: 18-22 juli 2018
Waar: Bánffy kasteel in Cluj-Napoca, Roemenië

7. Sziget

Foto: Sandor Csudai

Een zomers eiland? Check. Heerlijke temperaturen? Check. Een week vertoeven met cultuur, muziek en mensen uit de hele wereld? Dubbelcheck! Sziget kun je eigenlijk gewoon een vakantie noemen. Misschien ben je niet zo uitgerust als je terugkomt, maar daar kun je wat aan doen in Budapest. Met je bandje kun je namelijk 1x gratis een badhuis bezoeken en met de Citypass kun je gratis met het ov tijdens de Sziget-week. De hoofdstad van Hongarije is een fotogenieke stad met badhuizen, cultuur en in ieder steegje vindt je wel een feestelijke binnentuin.

Wanneer: 8-15 augustus 2018
Waar: Óbudai-eiland in Budapest, Hongarije

8. Lollapalooza Berlin

Foto: Johannes Riggelson/Lollapalooza Berlin 2016

Berlijn is áltijd leuk, met haar historie en cultuur. Je hebt er zelfs stadsstranden waar je kan genieten met de lekkerste biertjes en cocktails. Maar wat is er nou nog leuker dan een stedentrip naar de hoofdstad van Duitsland? Juist, het festival Lollapalooza Berlin meepakken natuurlijk! Dit jaar sieren o.a. The Weeknd, Kraftwerk 3D, The National en Imagine Dragons de poster.

Wanneer: 8-9 september 2018
Waar: Olympiapark in Berlijn, Duitsland

Interrail

Via onze vrienden van Festival.Travel kun je snel en gemakkelijk je tickets boeken. Je kunt kiezen tussen het ‘5-dagen-binnen-15-dagen’ of ’10-dagen-binnen-1-maand’ ticket. Het tofste hieraan is dat je dus naast die 2 dagen dat je in de trein zit om van en naar het festival te gaan, ook kan genieten van andere landen en plaatsen op de route. Voor Balaton Sound en Sziget zijn er speciale festivaltreinen. Heb jij al geboekt?

Colours of Ostrava Logo

Colours of Ostrava 2016

Locatie
Tsjechië
Ostrava, Tsjechië
Datum 14-17 juli 2016
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Niet meer beschikbaar.