8 redenen waarom we niet kunnen wachten op Melt

Melt Festival

Er zijn tientallen, zo niet honderden festivals die het bezoeken waard zijn. Helaas is een zomer zo weer voorbij en moeten er keuzes gemaakt worden. Om deze reden tippen we je vandaag één van onze favorieten: Melt in Duitsland. Check hieronder de 8 redenen waarom we niet kunnen wachten op de editie van 2018.

1. Je bevindt je in een openluchtmuseum

Melt Festival

Het Melt Festival vindt plaats rondom de voormalige kolenmijnen van Ferropolis. Dit terrein is gevuld met torenhoge graafmachines en ander industrieel pracht – een keer wat anders dan je gebruikelijke groene gras en tientallen bomen. Wat de omgeving vooral zo prachtig maakt is de industriële look die naast de machtige installaties overal terugkomt. Met de grond één geworden auto’s zijn omgetoverd tot partycabines, containers voldoen als loungeplekken en ook het aangrenzende strandje en bos passen naadloos in het decor van het festival. De omgeving krijgt dan ook de bijnaam ‘De Stalen Stad’.

2. Met ’s avonds sprookjesachtige lichtinstallaties

Melt Festival

Over de locatie raken we niet uitgepraat. Daarom wijden we er gewoon twee kopjes aan. Want zodra de zon zakt komt het terrein pas echt tot zijn recht. De tientallen meters hoge constructies worden op dit moment namelijk voorzien van gigantische lichtinstallaties, die voor een ‘sprookjesachtige’ vibe zorgen. Ook is het na zonsondergang mogelijk al swingend het strand te ontdekken, waarna je jezelf enkele uren later aantreft bij de openluchtbioscoop in het bos. De opties zijn eindeloos.

3. Florence + The Machine geeft een exclusief optreden

De organisatie laat dit jaar merken meer focus te leggen op bands. En jawel. Ze slaan dan ook meteen de spijker op de kop. Zo weet het festival onder meer Florence + The Machine te strikken. De band heeft zelf aangegeven het Europese publiek met slechts een beperkt aantal optredens te verblijden. Melt is dus de uitgelezen kans deze beleving, a.k.a. Florence Freakin’ Welch, live mee te maken. Ook de driekoppige indieband The xx staat deze zomer exclusief op het festival. En vergeet niet: meer exclusief is meer beter.

4. Ook harde en rauwe sounds

Melt Festival

Hoewel de programmering de breedte opzoekt, leeft de kern ervan in alle glorie voort. Met het walhalla aan underground muziekstromen valt namelijk niet te fucken. De line-up bestaat – zoals het hoort – uit een fijne selectie house en techno. Naast oude bekenden als Nina KravizJon Hopkins en mura masa zien we ook de artiesten van nu terug op het affiche, waaronder ZHU en Amelie Lens. Daarnaast krijgen ook onontdekte acts de kans zichzelf op de kaart te zetten. Heb jij dus een échte bandjesspotter in de festivalsquad? Meenemen!

5. De exclusieve MeltSelektor Stage

Moderat
Foto: Eric Pamies

‘Als een feniks uit zijn as herrezen’, want damn… Dat is in deze kwestie zeker het geval. Zo zijn Modeselektor en Apparat welbekende artiesten voor het Melt-publiek. Nadat de dj’s vorig jaar aangaven hun liveoptredens van het muziekcollectief Moderat on hold te zetten, was het even schrikken. Maar Melt weet hier natuurlijk wel iets voor. De mannen zijn er dit jaar namelijk gewoon bij, en hosten gezamenlijk de MeltSelektor Stage. Naast een exclusieve back-to-back sessie van Modeselektor en Apparat verschijnen ook tal gastartiesten op de bühne.

6. Een alternatief publiek dat er helemaal voor gaat

Melt Festival

Los van de eerder genoemde Melt Exclusives mag ook de categorie ‘publiek’ worden toegevoegd. Achter de festivalpoorten tref je namelijk een excentrieke mensenmassa aan, die er helemaal voor gaat. Op het festival is het heel normaal om lekker gek te doen, waarbij ook de kledij flink kan afwijken van de hedendaagse garderobe. En gaat het hierbij dan om een gezellig publiek? Jazeker! In ‘De Stalen Stad’ komt iedereen voor een feestje. Gezelligheid en een topsfeer tref je dan ook in elke uithoek.

7. Er is geen stop-knop

Melt Festival

Slapen hoeft niet. Om dit heel letterlijk te nemen: op het festival is een Sleepless Floor aanwezig. Hoewel de essentie van deze stage in de naam alleen zit, is deze zeker het benoemen waard. Inclusief pre-party blazen de speakers hier namelijk een godvergeten aantal overuren. 90 uur non-stop om precies te zijn. Perfect voor de leute die ’s nachts de tent uit moet voor een sanitaire pitstop en de gewonnen strijd met de darmen wil vieren!

8. Het is perfect te combineren met Interrail

Interrail

Wij van Festileaks gaan alle bovengenoemde kopjes dit jaar opnieuw inspecteren, en zo ook deze. Om alles uit de festivalzomer te halen reizen twee razende reporters namelijk eerst naar Roskilde (Denemarken), om vervolgens een week later alles aan de grond gelijk te maken op Melt. Voor wie toch de draaitafel verkiest boven gierende gitaren is het festival ook perfect te combineren met Balaton Sound (Hongarije). Maar hoe je het ook wend of keert, het is de ultieme festivalvakantie. Voor meer info check je onze 8 festivals die je perfect kunt combineren met een Interrail trip.

Melt Festival 2018

Foto: Johannes Riggelsen 

Melt Festival vindt aankomend jaar plaats van 13 tot en met 16 juli. Op een oud industrieterrein bij Berlijn wordt komende zomer weer 4 dagen lang gedanst tot je er bij neer valt. Echt de hele dag dansen? Ja, echt de hele dag. Op de 24 uurs-dansvloer stopt het feest namelijk nooit. Ook met de locatie scoort Melt Festival ieder jaar. Het oude industrieterrein is volgens iedere bezoeker een lust voor het oog! Dit jaar zijn onder andere Florence + the Machine en The xx op het Duitse festival te vinden. Tickets voor het vierdaagse festival kosten €129,-. Tickets zijn te koop via de website.

Melt Festival Logo

Melt Festival 2024

Locatie
Duitsland
Gräfenhainichen, Duitsland
Datum 11-13 juli 2024
Line-up
Freddy K
James Blake
Honey Dijon
Tickets Kopen