Arctic Monkeys maakt tourschema najaar bekend

3497
AM 2018
Photo: Zackery Michael

Met de komst van het nieuwe album is nu ook de bijbehorende tour van Arctic Monkeys aangekondigd. In september reizen de mannen langs verschillende plekken in de UK en Ierland.

Het regent goed nieuws voor fans van de Britse band. Vier dagen geleden maakte ze de komst van het nieuwe album Tranquility Base Hotel & Casino bekend. Naast het album, dat op 11 mei uitkomt, zijn nu ook nog meer tourdata bekend gemaakt. Met support van de Lemon Wigs treden ze in het najaar op in ondere andere homebase Sheffield, Londen en Manchester. Het hele tourschema zie je hier onder:

Eerder werd al bekend dat de mannen voor de festival zomer aan een paar locaties in Europa zullen treffen. Van eind mei tot eind juni kun je ze onder andere zien in Berlijn, Düsseldorf en Kopenhagen. Voor wie toch liever een festivalweide als decor heeft: Ook onder andere Rock Werchter, Best Kept Secret en Primavera Sound hebben de Britse band op het affiche.

Arctic Monkeys

De Britse indierockband Arctic Monkeys zag voor het eerst het licht in 2002 en heeft sindsdien een grote reputatie opgebouwd. De heren hebben tot nu toe vijf albums geproduceerd en daar komt over een tijdje een zesde bij. Dat mag onderhand ook wel: het meest recente album AM dateert alweer uit 2013. Met dat album stond Arctic Monkeys op de eerste editie van Best Kept Secret, maar een jaar later ook op Pinkpop en Rock Werchter. Voor komend jaar is de band al aangekondigd voor onder andere Best Kept Secret, Rock Werchter, Sziget en Mad Cool.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Trotse bewoner van het altijd mooie Groningen. Daarmee automatisch die-hard fan van alles omtrent ESNS en ontdek ieder jaar weer een nieuw favoriet festival. Geboren in het jaar van Brainpower's eerste plaat (#brainpowerbaby) en dat heeft meteen de toon gezet. Zodoende altijd samen met Joëlle te vinden bij de foutste en goedkoopste slettendisco.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.