Arctic Monkeys kondigt nieuwe Europese concerten aan

Onze leak van gisteravond blijkt waar; Arctic Monkeys kondigt nieuwe Europese concerten aan! In mei en juni reizen Alex Turner en co. af naar Duitsland, Italië, Frankrijk en Denemarken voor een aantal zaalshows, waarvan een deel nog vóór het eerste festivaloptreden plaatsvindt.

Nadat eerder een indrukwekkende lijst met festivaloptredens bekendgemaakt werd, waaronder Best Kept Secret en Rock Werchter, volgen er nu dus een aantal zaaloptredens voor Arctic Monkeys. Het gaat om concerten in onder meer Berlijn, Rome, Parijs en Kopenhagen. De shows staan voor mei en juni op de planning. Een aantal optredens vinden nog vóór het eerste festivaloptreden op het Spaanse Primavera plaats. Het volledig lijstje is hieronder te zien:

22 mei: Berlijn
26 mei: Rome
29 mei: Parijs
4 juni: Milaan
26 juni: Düsseldorf
27 juni: Kopenhagen

Een zaalshow in de Benelux zit er dus vooralsnog niet bij. Dat is vooral jammer voor de Nederlandse fans die naast een vrijdagticket van Best Kept Secret grepen. Deze dag, met Arctic Monkeys als headliner, is namelijk uitverkocht. Voor het optreden op Rock Werchter zijn wel nog tickets te krijgen.

Arctic Monkeys

De Britse indierockband zag voor het eerst het licht in 2002 en heeft sindsdien een grote reputatie opgebouwd. De heren hebben tot nu toe vijf albums geproduceerd en daar komt over een tijdje een zesde bij. Dat mag onderhand ook wel: het meest recente album AM dateert alweer uit 2013. Met dat album stond Arctic Monkeys op de eerste editie van Best Kept Secret maar een jaar later ook op Pinkpop en Rock Werchter. Voor komend jaar is de band al aangekondigd voor onder andere Best Kept Secret, Rock Werchter, Sziget en Mad Cool.