Ben Howard brengt nieuwe single uit

Ben Howard
Foto: Kamiel Scholten

De eerste nieuwe single van Ben Howard is een feit. Gisterenavond was het nieuwe nummer ‘A Boat To An Island On The Wall’ voor het eerst te horen op BBC Radio.

Tot gisteren stamde het meest recente materiaal van Howard alweer uit 2014. De Brit bracht toen het duistere album I Forget Where We Were uit. De nieuwe single is afkomstig van een nieuw album, Noonday Dream, dat 1 juni uitkomt. ‘A Boat To An Island On The Wall’ en het bijbehorende interview met Ben Howard kun je terugluisteren via de website van BBC.

De Britse singer-songwriter heeft inmiddels ook een aantal Europese festivaldata bekendgemaakt. Zo is hij onder andere te zien op Rock Werchter en Mad Cool Festival. Ook is er een Europese tour langs de zalen aangekondigd. Op 7 juli is Howard te zien in AFAS Live.

Ben Howard

ben howard
Ben Howard

Eigenlijk heeft Ben Howard geen introductie meer nodig. Na zijn debuutalbum Every Kingdom is hij niet meer weg te denken uit de huidige singer-songwriter scene. In het najaar van 2014 verscheen zijn tweede album, I Forget Where We Were. Met dat album stond hij in 2015 op onder andere Lowlands en Glastonbury. Na die tour ging Howard zich richten op het project A Blaze of Feather, maar nu keert hij onder eigen naam terug op het hoogste podium.