Brian Wilson en Bastille staan deze zomer op het programma voor Edinburgh Summer Sessions. Dit betekent dat de artiesten tijdens Pukkelpop en Lowlands bij ons in de buurt zijn.

De heren van Bastille betreden op 9 augustus het podium. Dit is precies zes dagen voor de aftrap van het Belgische Pukkelpop. De band liet weten uit te kijken naar het optreden, waar zij samen met The Vaccines (hun support-act) het podium zullen betreden. De Beach Boys-legende Brian Wilson staat op zondag 19 augustus op het programma, precies tijdens het Lowlands-weekend. Kasabian werd eerder al aangekondigd en staat op het programma voor zaterdag 17 augustus.

Bastille

Bastille
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Met hun debuutalbum Bad Blood wisten de heren van Bastille meteen hoge ogen te gooien. We kunnen hits als ‘Pompeii’ en ‘Oblivion’ nog steeds zonder enige moeite meezingen. Ook het tweede album Wild World werd direct een groot succes. De band uit Londen is niet bang voor een festival. In 2017 waren ze te zien op onder andere Lowlands en Pukkelpop. De aftrap voor het festivalseizoen van 2018 heeft voor de band reeds plaatsgevonden, zij waren al te zien op Paaspop.

Edinburgh Summer Sessions 2018

De Edinburgh Summer Sessions beslaan een verzameling optredens in de Princess Gardens, gelegen in het centrum van de Schotse stad Edinburgh. Alle optredens vinden plaats tussen 6 en 19 augustus 2018. Zo staat op maandag 4 augustus een optreden van Tom Jones gepland en staat dinsdag 14 augustus Rag ’n Bone Man op de planken. Vandaag voegden ook Brian Wilson en Bastille zich bij de eerder aangekondigde namen.

Tickets voor de optredens zijn vanaf aanstaande vrijdag 9 uur te koop via Ticketmaster. De prijs voor een regulier ticket voor donderdag 9 augustus bedraagt £51.10 exclusief servicekosten. Tickets voor zondag 19 augustus kosten je £62.00. Meer informatie vind je op de festivalwebsite.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.