In onderaan de poster laten we je in drie video’s kennismaken met onbekende pareltjes die verstopt zijn op je favoriete festivals. Onlangs maakte Down The Rabbit Hole met een grote lading namen het programma compleet. Onderaan de poster vinden we YUNGBLUD, een jonge Britse gast die eigenzinnige rock maakt. 

Als 19-jarige jongen weet Dominic Harrison onder de naam YUNGBLUD door te breken. In 2017 doet hij een gooi naar mainstream bekendheid met zijn single ‘King Charles’, en met succes. Zijn plaat wordt grijs gedraaid op de radio Ook weet de zanger de hoge verwachtingen van zijn live-optredens waar te maken. Als één bom energie stuitert de jongen uit Doncaster, Engeland met zijn eigenzinnige cocktail van rock, ska, en rap over het podium. Met z’n debuutalbum YUNGBLUD onder z’n arm is hij dit jaar op verschillende festivals te zien.

  • Wie: YUNGBLUD
  • Wanneer: 30 juni 2018 van 12:45 – 13:30
  • Waar: Down The Rabbit Hole, Fuzzy Lop
  • Wat: rap, rock, pop & ska

1. De eerste videoclip


Op 12 juni 2017 maakt de wereld kennis met Dominic Harrison a.k.a. YUNGBLUD. Een energieke en spontane jongen van toen 19 jaar uit Doncaster. Met ‘King Charles’ weet YUNGBLUD zichzelf direct neer te zetten als de nieuwe Britse artiest die je in de gaten moet houden.

2. YUNGBLUD voor het eerst in Nederland


Slechts een kleine maand later, op 2 juli 2017, bezoekt YUNGBLUD voor het eerst ons kleine landje. Met zijn uitzinnige combinatie van rap, rock, pop en ska zet Harrison het Rotterdamse Metropolis Festival in vuur en vlam. Sindsdien zien we YUNGBLUD regelmatig terug in Nederland, naast een clubtour langs o.a. Utrecht en Amsterdam bouwde hij ook een feestje op Lowlands.

3. De eerste EP


Op 18 januari 2018 bracht YUNGBLUD dan eindelijk zijn eerste eigen EP uit. Op de EP, die ook de naam YUNGBLUD draagt, vinden we swingende nummers die doen denken aan de vroege jaren van Arctic Monkeys. De release bracht Harrison nog een stapje dichterbij mainstream-bekendheid en bezorgde hem een optreden bij de Amerikaanse late-night show van Seth Meyers.

Ben jij net zo enthousiast geworden over YUNGBLUD als wij? Ga hem dan checken op Down The Rabbit Hole!

Down The Rabbit Hole 2018

Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Van 29 juni tot en met 1 juli vindt de vijfde editie van Down The Rabbit Hole plaats. Met onder meer Queens Of The Stone Age, Nick CaveAnderson. Paak & The Free Nationals en MGMT waren de verwachtingen al hoog gespannen. De organisatie doet daar nu nog een schepje bovenop. In de voorgaande jaren stonden onder meer Damon Albarn, Moderat en Foals op het affiche. Het festival blinkt uit in de sfeer en de locatie in Beuningen, dat blijkt wel uit het festivalrapport van 2017. Voor meer informatie over het festival bezoek je de website van Down The Rabbit Hole.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.