Goed en slecht nieuws vanuit het kamp van Rock Am Ring en Rock Im Park. Het dubbelfestival maakt vier nieuwe namen bekend. Helaas zegt ook een act een optreden af.

Onder de vier nieuwe namen vinden we onder meer de Amerikanen van The Maine. Ook Ego Kill Talent, Astroid Boys en Vadim Samoylov zijn dit jaar op de Duitse festivals te bewonderen. De Amerikaanse band Thursday moet een optreden op de festivals helaas afzeggen vanwege persoonlijke redenen.

Rock Am Ring en Rock Im Park kondigen ook aan in mei met het blokkenschema te komen. Het volledige affiche met de vier nieuwe namen vind je hieronder:

Rock am Ring / Rock im Park 2018

Foto: Don Crusio/Festileaks

Rock am Ring en Rock im Park vinden allebei plaats van 1 tot en met 3 juni op de Nürburgring en Zeppelinfeld Nürnberg respectievelijk. Onder meer Muse, Foo Fighters en Thirty Second To Mars geven acte de présence. Tickets voor het festival zijn al een tijdje verkrijgbaar. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite.

Rock am Ring kent de laatste jaren roerige edities. In 2016 had het festival te maken met ernstig noodweer. Op de eerste dag trokken er hevige onweersbuien over het festivalterrein en sloeg de bliksem in. Het festival werd uiteindelijk afgelast. In 2017 werd de eerste festivaldag afgelast wegens terreurdreiging. Afgelopen jaar stonden onder andere Rammstein, System Of A Down, Die Toten Hosen en Prophets Of Rage op het festival. Wil je weten hoe dat was? Check het festivalrapport! Voor meer informatie, check je de site.