Tool komt na 12 jaar met nieuwe muziek

Fans van Tool hebben er lang op moeten wachten, maar er is eindelijk nieuw werk van de band. Onder de aankondiging van de komende tournee is een nieuw nummer te horen.

Het nieuwste nummer van de band rondom Maynard Keenan heet ‘Descending’ en staat onder de aankondiging van de Music Clinic tour. ‘Descending’ werd eerder al live ten gehore gebracht, maar onder de aankondiging is een studioversie te horen. Het nieuwe nummer lijkt een voorproefje te zijn voor een nieuw album. Tool dook in maart de studio in om te werken aan een opvolger van het twaalf jaar oude 10,000 Days.

De aangekondigde tournee komt helaas nog niet naar Europa. In een kleine twee weken treedt de band tien keer op in Amerika. Hieronder vind je de aankondiging met het nieuwe nummer:

Tool

Tool is een rock- en metalband en afkomstig uit Los Angeles, Amerika. De groep rond zanger Maynard Keenan bracht hun eerste EP uit in 1992, waarop meteen hun eerste twee hits te vinden waren. Niet veel later volgt een vol album, genaamd Undertow. Na het uitbrengen van dat album werden de mannen van Tool geboekt voor het Amerikaanse festival Lollapalooza. Ook stond de band op de eerste editie van Lowlands in 1993. Inmiddels heeft de band vijf albums uitgebracht waarvan de laatste, 10,000 days, dateert uit 2006. Een jaar later was Tool voor het laatst in Nederland en België te zien. Toen stond de band namelijk op Lowlands en Pukkelpop. Hoog tijd dat de Amerikanen weer eens de grote oversteek maken!