Driemaal hoera voor ‘Everyday I Love You Less and Less’! Vandaag viert de Kaiser Chiefs-klassieker namelijk zijn dertiende verjaardag. Dat betekent dat we al dertien jaar de festivalhit mee schreeuwen! Vandaag is dus de perfecte dag om de track eens extra in in het zonnetje te zetten.

Een goede festivaltrack is dansbaar, catchy en energiek, en ‘Everyday I Love You Less and Less’ heeft het allemaal. Toen de track in 2005 uitkwam was Kaiser Chiefs nog geen veelgehoorde naam in Nederland. Toch werd ‘Everyday I Love You Less and Less’ een bescheiden hitje, en mocht de band dat zelfde jaar zijn nummer ten gehore komen brengen op o.a. Lowlands. Achteraf zou de track een opstapje blijken naar het grote succes van Kaiser Chiefs.

Wist je dat…

  • … Kaiser Chiefs pas in 2007 doorbrak in Nederland? Twee jaar na het uitbrengen van ‘Everyday I Love You Less and Less’ werd ‘Ruby’ een echte knaller.
  • … de band met hun eerste album Employment al genomineerd werd voor een Mercury Price?
  • … ‘Everyday I Love You Less and Less’ vorig jaar de vaste opener was van de festivalset van Kaiser Chiefs?
  • … deze single Kaiser Chiefs hun tweede top-10 notering opleverde in Engeland?
  • … het nummer wordt gebruikt in de komische film ‘Run, Fatboy, Run’?
  • … De videoclip van ‘Everyday I Love You Less and Less’ al meer dan 10 miljoen keer bekeken is op Youtube?
  • … Kaiser Chiefs het nummer voor het eerst op een Nederlands festival liet horen tijdens London Calling in 2005 ?

Festival Anthem

‘Everyday I Love You Less and Less’ mag dan één van de oudste Kaiser Chiefs singles zijn, de track is nog altijd een festival-favoriet. Sterker nog, tijdens hun tour van vorig jaar was het de opener van hun festivalset. Met de makkelijk mee te schreeuwen lyrics, dansbare instrumentals, en de energie van frontman Ricky Wilson kun je moeilijk stil blijven staan. Niet zo gek dus dat de ‘Everyday I Love You Less and Less’ na dertien jaar nog steeds vaste prik is op de setlist.

Kaiser Chiefs 

Kaiser Chiefs

Kaiser Chiefs is een Briste Rockband, die in 2000 is opgericht. De band gooide hoge ogen met debuutalbum Employment. In Nederland braken de heren echter door bij het grote publiek in 2007, toen Yours Truly, Angry Mob uitkwam. Hierop is de grote hit ‘Ruby’ te vinden, die vandaag de dag nog steeds veel op de radio is. In totaal heeft de band zes albums uitgebracht, waarvan het meest recente in 2016. Naast albumwerk heeft Kaiser Chiefs vooral een grote naam als live-act. De band is dan ook een graag geziene gast op de festivals. Ze stonden vorig jaar al op Pinkpop en zijn dit jaar dus te zien op de Zwarte Cross.