TW Classic 2020 onthult Kaiser Chiefs, Sinéad O’Connor en SONS

Beste Festivalacts Aller Tijden
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Nieuwe namen voor TW Classic 2020! Onder meer Kaiser Chiefs staat op 21 juni 2020 op de planken in Werchter.

Daarnaast wordt ook de komst van Sinéad O’Connor en SONS wereldkundig gemaakt. Eerder werd al duidelijk dat ook Paul McCartney, The Killers en Crowded House komende editie acte de présence geven. Met deze aankondigingen krijgt het festival er opnieuw een aantal mooie namen bij. Het lijkt er ook op dat met dit nieuws de lineup van het Vlaamse festival rond is; de timetable is namelijk ook bekend.

Check hieronder de aankondiging van TW Classic:

Kaiser Chiefs


Kaiser Chiefs is een Britse rockband die in 2000 is opgericht. De band gooide hoge ogen met debuutalbum Employment. In Nederland braken de heren echter door bij het grote publiek in 2007, toen Yours Truly, Angry Mob uitkwam. Hierop is de grote hit ‘Ruby’ te vinden, die vandaag de dag nog steeds veel op de radio wordt gedraaid.

In totaal heeft de band zes albums uitgebracht, waarvan het meest recente in 2016. Naast albumwerk heeft Kaiser Chiefs vooral een grote naam als live-act. De band is dan ook een graag geziene gast op de Europese festivals. In het verleden was de band onder andere te zien op Rock Werchter en Pinkpop.

TW Classic 2020

TW Classic

TW Classic is een eendagsfestival en is voortgekomen uit Rock Werchter; het wordt dan ook op hetzelfde terrein gehouden. De ‘klassieke variant van Werchter’ heeft daarentegen maar één podium. Op het programma staan doorgaans ervaren en succesvolle artiesten, aangevuld met kleinere Belgische en Nederlandse acts. 

Eerder stonden onder meer Guns N’Roses, Bruce Springsteen, Robbie Williams en The Rolling Stones op de planken van het festival. De hoofdact van 2019 was Bon Jovi. Aankomende zomer pakt de organisatie uit met onder meer Paul McCartney en The Killers.

  • Locatie: Werchter, België
  • Datum: 21 juni
  • Ticktets: een kaartje kost je € 96,-
  • Voor meer informatie kun je terecht op festivalwebsite