Dit weekend is Festileaks te gast op The Great Escape in het Verenigd Koninkrijk. Brighton is drie dagen lang een muzikaal epicentrum, waar ruim 400 acts op meer dan 30 verschillende podia hun kunsten zullen vertonen. Hoewel het festival hier in Nederland wellicht niet zo bekend is, is het aan de overkant van het kanaal mateloos populair. We geven je 5 redenen waarom wij al lang en breed in de feeststemming verkeren.

Volg de verslaggeving van The Great Escape via de Insta Story op ons Instagram-account en lees na afloop van het festival het Festivalrapport op onze website!

1. Omdat het de ultieme plek is om nieuwe muziek te ontdekken

Waar Nederland vooral op Eurosonic Noorderslag kennismaakt met nieuw talent, zien de Britten The Great Escape als hun eigen grote kweekvijver. Op het affiche staan veelal artiesten die in korte tijd grote interesse hebben gewekt, zoals Superorganism, Nao en Tamino. Ontmoet de headliner van morgen of raak verliefd op je nieuwe favoriete bandje; in Brighton kan het.

2. Omdat er verrassend veel Nederlands talent is geprogrammeerd

Elk jaar staat één land nadrukkelijk in de spotlights en in 2018 mag Nederland met die eer strijken. Op de speciale ‘Dutch Impact Party’ van komende vrijdag is het dan ook Oranje boven. Onder andere Naaz, Canshaker Pi en Paceshifters mogen hun visitekaartje afgeven voor een internationaal publiek.

3. Omdat er een speciale Spotlight Show plaatsvindt

Op zaterdag is er een speciaal programma met tips van de organisatie. Het zijn de spreekwoordelijke krenten uit de pap, de kersen op de taart. Deze acts staan op de rand van hun grote doorbraak. Verstand van zaken hebben ze bij The Great Escape sowieso: inmiddels gevestigde artiesten als Rag’n’Bone Man, Slaves, Stormzy en Oh Wonder waren ook ooit onderdeel van een Spotlight Show. Noteer dus maar alvast met potlood voor het komende festivalseizoen: Mist & MoStack, Steel Banglez, Fredo en Ebenezer.

4. Omdat er wordt gefilosofeerd over de toekomst

The Great Escape
Photo: Dee McCourt

Net als op Eurosonic Noorderslag worden er op The Great Escape verschillende conferenties georganiseerd. Er wordt voornamelijk gepraat over de toekomst van de muziekindustrie en de invloed van andere hot topics als Artificial Intelligence en opkomende economieën zoals China. Zo ga jij helemaal up-to-date het festivalseizoen in.

5. Omdat je de prachtige stad Brighton leert kennen

The Great Escape/Brigthon
Photo: Dee McCourt

Het muziekprogramma is verspreid over maar liefst 34 verschillende podia in alle hoeken van Brighton. Of je nu vanaf het strand van de optredens geniet of nabij een van de vele historische gebouwen; The Great Escape is de perfecte manier om alle in-en-outs van de bruisende Britse stad te ontdekken.

The Great Escape 2018

The Great Escape is een van de belangrijkste festivals in Europa voor opkomend talent en vindt in 2018 plaats van 17 tot en met 19 mei. Elke lente reizen fans en afgevaardigden uit de muziekindustrie naar Brighton om de beste nieuwe muziek te ontdekken. Met meer dan 300 optredens op verschillende plekken in de stad, komen hip hop, indie, rock, pop en al hun subgenres ruim aan bod. Dit jaar beschikt The Great Escape ook over een nieuw festivalgebied met drie podia direct aan het strand van Brighton. Meer informatie vind je op de officiële website van het festival.

Boy
Chef Formatredactie en trots lid van de Festileaks Feestcommissie. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Student Human-Technology Interaction in Eindhoven en UX/UI Developer bij Appart Media. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de carnaval van toeten noch blazen.