Onderaan de Down The Rabbit Hole-poster: Tamino

Foto: Ramy Moharam Fouad

In onderaan de poster laten we je in drie video’s kennismaken met onbekende pareltjes die verstopt zijn op je favoriete festivals. Onlangs maakte Down The Rabbit Hole met een grote lading namen het programma compleet. Onderaan de Down The Rabbit Hole-poster vinden we: Tamino.

De 21-jarige Tamino-Amir Moharam Fouad wist vorig jaar door te breken als Tamino. In 2016 werd hij door Het Zesde Metaal uitgenodigd voor een intieme Radio 1-sessie. Die waren meteen onder de indruk van zijn eerste single ‘Habibi’. In 2017 deed de Vlaams-Egyptische singer-songwriter mee met De Nieuwe Lichting op Studio Brussel. Hij kreeg daar de bijnaam van de Belgische Jeff Buckley, omdat zijn stemgeluid erg lijkt op die van de inmiddels overleden Buckley. De onheilspellende nummers van Tamino zouden zo opgenomen kunnen zijn in een donkere bar. Na ondere andere zijn debuut op Rock Werchter en Pukkelpop in 2017, staat hij deze zomer op Down The Rabbit Hole.

  • Wie: Tamino
  • Wanneer: 30 juni 2018 van 12:30 – 13:30
  • Waar: Down The Rabbit Hole, Teddy Widder
  • Wat: ingetogen pop

1. Het Zesde Metaal nodigt Tamino uit voor Radio 1-sessie

In november 2017 werd Tamino door Het Zesde Metaal uitgenodigd voor een intieme Radio-1 sessie. Dit was dan ook meteen de eerste keer dat de singer-songwriter voor zo’n groot publiek stond. Hij wist het publiek te betoveren met zijn eerste single ‘Habibi’. Ook speelde hij ‘Summertime’ en het prachtige ‘Crocodile’, dat je hierboven kunt checken.

2. Tamino wint ‘De Nieuwe Lichting’ van Studio Brussel

Op 20-jarige leeftijd besloot Tamino mee te doen aan De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Tijdens de finale, die plaatsvond in de popzaal Ancienne Belgique, wist hij het hele publiek te laten zwijgen door zijn weergaloze optreden. Hij ging er dan ook met de winst vandoor. De prijs heeft de singer-songwriter heel wat moois gebracht. De zomer daarna stond hij namelijk al op grote festivals als Rock Werchter, Pukkelpop en Lokerse Feesten.

3. Tamino brengt zijn eerste EP en videoclip uit

Toen Tamino De Nieuwe Lichting won, had hij nog geen album op zak. Dat kwam later pas. In mei 2017 bracht hij zijn eerste naamloze EP uit. Op de EP staan vijf prachtige, poëtische en melancholische nummers waarmee hij Nederland en België heeft veroverd. In juni kwam zijn eerste videoclip uit voor het nummer ‘Cigar’. Tijdens een bezoek aan Nederland werd hij geïnspireerd om het nummer te schrijven: “Het idee voor ‘Cigar’ overviel me in Amsterdam. Ik was die dag naar het Van Gogh museum geweest, en ik liep bijna voorbij het schilderijtje van het rokend skelet. Toen ik er beter naar keek, zag ik iemand die geen spijt had gehad van zijn leven, en daar bij het roken van een sigaret op terugkijkt. Die dag schreef ik in mijn kamer de eerste strofe van ‘Cigar’. (De Morgen)

Down The Rabbit Hole 2018

Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Van 29 juni tot en met 1 juli vindt de vijfde editie van Down The Rabbit Hole plaats. Met onder meer Queens Of The Stone Age, Nick CaveAnderson. Paak & The Free Nationals en MGMT waren de verwachtingen al hoog gespannen. De organisatie doet daar nu nog een schepje bovenop. In de voorgaande jaren stonden onder meer Damon Albarn, Moderat en Foals op het affiche. Het festival blinkt uit in de sfeer en de locatie in Beuningen, dat blijkt wel uit het festivalrapport van 2017. Voor meer informatie over het festival bezoek je de website van Down The Rabbit Hole.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2018

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 29 juni - 1 juli 2018
Tickets Niet meer beschikbaar.