Advertisement

Onderaan de Best Kept Secret-poster: maak kennis met Superorganism

De headliners zijn de grote blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Onderaan de Poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van drie video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: Superorganism op Best Kept Secret!

Superorganism is in 2017 samengevoegd vanuit de band The Eversons, afkomstig uit Nieuw-Zeeland. Superfan Orono Noguchi uit Maine (VS) heeft bij een optreden in Japan contact met de band gezocht, waar een lange vriendschap en online contact uit is ontstaan. Toen bleek dat Noguchi kon zingen, is haar gevraagd om vocals op te nemen voor een demo. Daarna kwamen de Nieuw-Zeelandse achtergrondzangeressen Ruby & B bij de band. Tot slot was er nog plek voor de Zuid-Koreaanse zanger Soul om de achtkoppige band compleet te maken. Een bijeen geraapt zooitje, maar wel een verdomd goeie. Superorganism, het debuutalbum van de band kwam uit op 2 maart 2018.

  • Wie: Superorganism
  • Wanneer: zondag 10 juni 2018
  • Waar: Best Kept Secret,
  • Wat: indiepop
  1. Introductie van Superorganism bij BBC Music

De band bestaat nog maar kort en heeft nog niet veel grote optredens op zak. Best Kept Secret gaat daar zeker verandering in brengen. We beginnen bij de introductie van BBC Music, waarin Noguchi het nummer ‘Something For Your M.I.N.D.’ zingt. Toen de band deze single op Soundcloud deelde, ontplofte het internet. Deze track is een mix van pop en elektronica, maar dat dekt te lading niet volledig. De songs van Superorganism zitten vol met samples, breaks en toffe zang. De sound is te vergelijken met The Avalanches of een klein vleugje van Beck. Via Soundcloud leverde deze eerste single hen een optreden op bij Jools Holland, een plek op de BBC-longlist van 2018 en verschenen ze in de playlist van FIFA 18.

2. Live bij Trans Musicales 2017

Net als in de eerste video kun je zien dat ze een apart maar gezellig sfeertje met zich meebrengen. De gekleurde regenjassen zijn uit de kast gehaald en de drummer draagt een grote oranje oorbel. De tracks van het debuutalbum Superorganism die hier worden gespeeld zijn: ‘Something For Your M.I.N.D.’, ‘Everybody Wants To Be Famous’, ‘Nobody Cares’ en ‘Reflections On The Screen’. KEXP is een Amerikaanse radiozender, gevestigd in Seattle. Zij namen dit optreden op het Franse festival Trans Musicales 2017 op. De felgekleurde regenjassen en special effects laten in ieder geval zien dat deze internationale band alles behalve saai is.

3. Live op SXSW

Begin maart was de band te zien op SXSW, het Amerikaanse showcase festival. Ook waren ze te gast bij 3voor12 radio tijdens Eurosonic Noorderslag. Deze festivals zijn voor artiesten een opstap naar de grote muzikale wereld. De meeste grote festival- en zaalprogrammeurs zijn bij deze evenementen aanwezig. Daar kun je de muziekwereld laten zien wat je in je mars hebt. De achtkoppige formatie van Superorganism heeft dat zeker laten zien. Bovenstaande track klinkt je misschien al iets bekender in de oren. ‘Everybody Wants To Be Famous’ wordt vaker op de radio gedraaid.

Als de band dit nummer zelfs in het zwembad goed kunnen brengen, hoe zou het dan live op het Best Kept Secret podium zijn? Ga het ontdekken en sla zeker niet de kleinste namen over, net als Superorganism zouden ze je nog wel eens omver kunnen blazen.

Best Kept Secret 2018

Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

In 2018 vindt de zesde editie van Best Kept Secret plaats. Het festival wordt dit jaar vroeger gehouden dan voorgaande jaren. Op 8, 9 en 10 juni strijkt het festival neer op Beekse Bergen. Afgelopen editie stonden onder meer RadioheadArcade Fire en Run The Jewels op het affiche. Dit jaar kun je genieten van optredens van onder andere Arctic MonkeysThe National en LCD Soundsystem. Meer informatie en tickets voor het festival vind je op de website van het Brabantse festival.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2018

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 8-10 juni 2018
Tickets Niet meer beschikbaar.