6 redenen waarom je naar Lollapalooza Berlin wilt

Photo: Johannes Riggelsen (Lollapalooza Berlin 2017)

Als in september het normale leven weer begint en de vakanties en zomerfestivals voorbij zijn gevlogen, is het tijd voor de vierde editie van Lollapalooza Berlin. In het weekend van 8 en 9 september kun je in het Olympiapark genieten van de grootste artiesten van vandaag. Wij hebben 6 redenen waarom je niet kunt wachten tot het zover is. 

1. Niet één, maar twee Main Stages!

Met twee Main Stages heb je headliners nodig. Met namen als The Weeknd, Kraftwerk 3D, Imagine Dragons en The National zit je als festival wel goed. Maar niet alleen deze grootheden zijn aanwezig, ook dj’s als Armin van Buuren, David Guetta en Casper reizen af naar Berlijn. Doe daar een schepje subheadliners van formaat als Dua Lipa, Liam Gallagher en Ben Howard bovenop en je bent voldaan. Maar nee, Lollapalooza heeft nog veel meer verrassingen in petto. Check de kleine namen maar eens: Jorja Smith, Wolf Alice, Fil Bo Riva of Jonas Blue. Voor iedereen is er wel iets te zien.

2. Een exclusieve festivalshow van The Weeknd

Je hoort het goed, The Weeknd is in 2018 alleen op het Duitse festival te zien. ‘Europe exclusive’ dus. Voor Imagine Dragons is de show ook vrij exclusief, aangezien ze op de festivals in 2018 verder alleen op Zürich Open Air en Pukkelpop zijn aangekondigd. Voor Kraftwerk is het de afsluitende show van hun tour. Genoeg redenen dus om deze exclusieve pareltjes in Berlijn te gaan bekijken.

3. De fantastische randprogrammering

Photo: Johannes Riggelsen

Van vuurspuwers tot modeshows en van wijntuinen tot fanfares met compleet geschminkte drummers. Het circus is ook weer van de partij en er is een speciaal ingericht deel met de naam Kids Palooza. Het kan allemaal niet gek genoeg op Lollapalooza. Mode en kunst zijn ook erg belangrijk op het van oorsprong Amerikaanse festival. In de voorgaande jaren waren de stands van Levi’s en H&M al aanwezig, wij zijn benieuwd wat Fashionpalooza dit jaar voor input zal leveren. Op de Fun Fair kun je bij Absolut Lolla ook bij de première van het speciaal gebrouwen festivaldrankje zijn.

4. Ieder jaar kiest de organisatie een unieke locatie

Photo: Johannes Riggelsen

Het concept van Lollapalooza is in 1991 bedacht en is vanuit Chicago doorgestroomd naar alle uithoeken van de wereld. In 2018 vindt het festival plaats in Buenos Aires, Santiago, Sao Paolo, Berlijn, Chicago en Parijs. Dit wordt de vierde editie van Lollapalooza Berlijn en is de grondlegger van het Europese feestje. Sinds vorig jaar heeft Parijs ook het concept overgenomen. Waar het festival eerder werd gehouden? Op vliegveld Tempelhof, Treptower Park en Rennbahn Hoppegarten. Nu is gekozen voor het Olympiapark en Olympiastadion.

5. De perfecte gelegenheid voor een citytrip

Foto: Dianne de Kievit / Festileaks

Binnen een half uur sta je met het openbaar vervoer middenin de wereldstad Berlijn. Geen camping op dit festival. Hier regel je gewoon een slaapplek in een hotel, hostel, Airbnb of gewoon bij vrienden op de vloer. Een groot voordeel hiervan is dat je niet bang hoeft te zijn voor natte voeten of een hernia én dat je nog wat langer in Berlijn kunt blijven om deze wereldstad te verkennen. In de Duitse hoofdstad heerst een hele andere cultuur dan in Nederland of België, maar toch is het goed te doen met een roadtrip of interrail feestje. Er is meer dan genoeg sightseeing te doen in deze hoofdstad en als je nog niet genoeg feestjes gevierd hebt op Lollapalooza, kun je altijd nog de populaire technokelders in duiken.

6. De ultieme afsluiter van het festivalseizoen

Als je de aftermovie van vorig jaar bekijkt, heb je meteen zin in de festivalzomer. En wat is er nou beter dan deze zomer af te sluiten met Lollapalooza Berlin in september? De sfeer is super relaxt en naast muziek zijn er hartstikke toffe randprogramma’s om te beleven. De nachten van het festival ga je natuurlijk in met snoeiharde techno. Want je bent niet voor niets in de geboortestad van de techno, toch?

Lollapalooza Berlin

Photo: Christian Hedel

Lollapalooza Berlin vindt dit jaar plaats op 8 en 9 september, in het Olympiapark in Berlijn. Dit jaar is alweer tijd voor de vierde editie van het festival. Lollapalooza weet altijd een sterke, diverse line-up neer te zetten. Zo stonden er op eerdere edities artiesten als Radiohead, Foo Fighters en Hardwell. Dit jaar prijken The Weeknd, The National, Imagine Dragons en Kraftwerk 3D bovenaan het affiche. Tickets voor het hele weekend zijn verkrijgbaar voor €139,-, terwijl dagkaarten €79,- kosten. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de website.

Lollapalooza Berlin Logo

Lollapalooza Berlin 2023

Locatie
Duitsland
Berlijn, Duitsland
Datum 9-10 september 2023
Line-up
Imagine Dragons
David Guetta
Tickets Kopen