The Breeders, Devendra Banhart en meer naar Le Guess Who? 2018

893
The Breeders Group Shoo

Het Utrechtse Le Guess Who? maakt de eerste namen bekend. Onder andere The Breeders, Mudhoney, STUFF. en Devendra Banhart zijn in november in de Domstad te bewonderen.

Naast een flinke serie nieuwe namen maakt het festival ook de vier curators bekend. Asia Argento, Moor Mother en Shabaka Hutchings cureren komend jaar op Le Guess Who?. Devendra Banhart heeft naast een gepland optreden ook een curerende rol op het festival. Check hieronder alle bekendmakingen:

The Breeders

De Amerikaanse groep The Breeders is terug van weggeweest! In 1993 was daar ineens de monsterhit ‘Cannonball’ van succesalbum Last Splash. De opzwepende muziek van de eerste langspeler zorgde direct voor de definitieve doorbraak. Na de release van Last Splash werd het stil.

In 2002 sloeg de band terug met het derde studioalbum Title TK en begonnen de Amerikanen weer met optreden. Eerder dit jaar kwam het vijfde album All Nerve uit. De band geeft naast Le Guess Who? ook optredens op Rock Werchter, Down The Rabbit Hole en Primavera Sound. In het verleden werden Lowlands, Pukkelpop en Pinkpop aangedaan.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Le Guess Who?

Le Guess Who? is een jaarlijks terugkerend festival voor experimentele muziek. Het festival vindt in 2018 plaats van 8 tot en met 11 november verspreid over meerdere locaties in Utrecht, waaronder het muziekgebouw TivoliVredenburg en het poppodium EKKO. Onder andere The Breeders, Mudhoney, Devendra Banhart en STUFF. spelen dit jaar op het festival. Kaarten voor het vierdaagse evenement zijn inmiddels verkrijgbaar. Tickets kosten tot en met 7 juni € 117,50, daarna stijgt de prijs voor een weekendkaart naar €137,50. Weekendkaarten zijn te koop op de website van het festival. Dagkaarten zijn vooralsnog niet verkrijgbaar.

Trots lid van de nieuwsredactie en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en van Sigur Rós tot Tess. Werkzaam in de zorg als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Lowlands.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.