The Good, The Bad & The Queen duiken de studio in

By Rama from Wikimedia Commons

Het muzikale brein van Damon Albarn zit niet stil. Hoewel er nog shows gepland staan met Gorillaz, duikt de frontman de studio in met The Good, The Bad & The Queen.

De opnames voor de nieuwe muziek zijn in Wales en alle bandleden zijn al op de foto gezet. Veel is er nog niet over het album bekend. Wel gaf Damon Albarn vorig jaar tegenover Q Magazine aan dat Brexit een mooi startpunt is voor nieuwe muziek. De opnames duren nog de hele maand mei, onthulde Albarn aan WFUV Radio.

Veel langer dan mei kunnen de opnamens ook niet duren. Komende zomer gaat frontman Damon Albarn nog op tournee met Gorillaz. Met de virtuele band staat hij op onder andere Rock Werchter, Lowlands en Roskilde.

The Good, The Bad & The Queen

https://www.youtube.com/watch?v=Qrgj_vHgcPs

The Good, The Bad & The Queen is een project van Damon Albarn. Het ontstond in 2006 in samenwerking met producer Danger Mouse. Andere leden van de band zijn Tony Allen, Paul Simonon en Simon Tong. Volgens Damon Albarn heeft de band eigenlijk geen naam. Wel wordt de naam van het debuutalbum als naam gebruikt bij het uitbrengen van singles. Sinds het debuutalbum werd er lang niets meer vernomen van de band. Met de start van de opnames lijkt daar nu verandering in te komen.