Deze zondag staat het collectief onder leiding van James Murphy op Best Kept Secret: nog één laatste feestje op de ONE. Wat we daarvan verwachten? Dat vertellen we je graag.

1. Een setlist die dansbaarheid ademt

LCD Soundsystem Setlist All Points East 2018 2018, American Dream

Met een muzikale carrière die inmiddels meer dan tien jaar bestrijkt, is er genoeg materiaal om een diverse setlist samen te stellen. Toch is één ding constant: het dansgehalte. Van de heerlijke beats van This Is Happening tot het vorig jaar uitgebrachte American Dream. En als je het dan over dansbaarheid hebt, mag de ‘I Want Your Love’ cover van Chic natuurlijk ook niet onvermeld blijven.

2. Een overweldigende live-ervaring

Bij elektronische acts kan het verschil tussen live en de plaat niet groot zijn. Toch? LCD Soundsystem bewijst het tegendeel. De band maakt het overgrote deel van de beats en samples on the spot. Het resultaat is een intense live-ervaring van elektronische muziek, tot in perfectie uitgevoerd.

3. Muzikale alleskunners op het podium

LCD Soundsystem
Foto: Eric Pamies

Die live-ervaring kun je natuurlijk niet zomaar op het podium zetten. Alle bandleden van LCD Soundsystem zijn namelijk muzikale alleskunners én perfect op elkaar ingespeeld. Kijk maar naar James Murphy. Hij zingt, speelt drums, gitaar, synthesizer en is er niet vies van om tijdens de shows van LCD Soundsysteem een of ander obscuur instrument tevoorschijn te halen.

4. Discovisuals


Maar de beleving beperkt zich niet alleen tot de muziek. Ook de visuals spelen daarin mee. En ja, daar mag de inmiddels iconische discobal natuurlijk niet bij ontbreken. Zijn rollerskates eigenlijk toegestaan op Best Kept Secret?

5. ‘All My Friends’

Eigenlijk is dit nummer alleen al een reden om te gaan. Het is als set closer dan ook dé muzikale apotheose van de LCD-show. De piano zet de toon en na de tweede ‘That’s how it starts’ komt de gitaar er ook bij. Zo bouwt het nummer op naar het ultieme muzikale hoogtepunt: ‘Where are your friends tonight?´ Hopelijk zien die niet thuis of in hun tentje gebleven.

Best Kept Secret 2018

Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

In 2018 vindt de zesde editie van Best Kept Secret plaats. Op 8, 9 en 10 juni strijkt het festival neer op de Beekse Bergen. De headliners voor de aankomende editie zijn Arctic MonkeysThe National en LCD Soundsystem. Verder zien we bijvoorbeeld ook Angus & Julia Stone, Johan, Future Islands, Slowdive, CHVRCHES en Father John Misty terug. Tickets voor de vrijdag en zaterdag zijn inmiddels uitverkocht. Wacht dus niet te lang met het kopen van je weekendticket, deze zijn op dit moment nog wel beschikbaar. Ook zijn kaarten voor de zondag nog te verkrijgen.

Meer informatie over Best Kept Secret vind je op de website van het Brabantse festival. Check daarnaast ook zeer zeker onze app in de Apple Store of de Google Play Store, daarmee blijf je op de hoogte van het laatste festivalnieuws!

 

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.