Festivalconcert: MGMT op Glastonbury 2014

Komende zomer zien we MGMT weer op de Nederlandse festivalweide, en wel op Down The Rabbit Hole. Ook Rock Werchter, Mad Cool festival en NOS Alive kunnen rekenen op de komst van de Amerikanen. Om een beetje in de stemming te komen, schotelen we je graag een rammer van een set voor: MGMT live op Glastonbury 2014.

Het is nog niet zo lang geleden dat de mannen van MGMT op de Nederlandse planken stonden. In februari speelden ze Paradiso nog plat. Kon je er niet bij zijn? Niet getreurd. In het festivalconcert van vandaag blikken we terug op hun set op Glastonbury 2014. Wie erbij was heeft zijn ogen uit kunnen kijken. Van Metallica tot Dolly Parton en van Skrillex tot Lana Del Rey. Te midden van alle acts stond MGMT als afsluister van de John Peel Stage. Kijk hier hoe VanWyngarden en consorten het er toen vanaf brachten:

MGMT


De Amerikaanse electropopgroep MGMT zag in 2002 het licht. De band wordt gevormd door Andrew VanWyngarden en Ben Goldwasser. Live wordt de bezetting echter opgeschaald tot een zes man sterk collectief. MGMT gooide met hun debuutalbum Oracular Spectacular direct hoge ogen; op dit album stonden onder meer wereldhits als ‘Kids’, ‘Time To Pretend’ en ‘Electric Feel’.De laatste jaren is het echter behoorlijk stil geweest rondom de band. Afgelopen zomer kwamen de heren ineens met het heuglijke nieuws dat een nieuwe plaat – genaamd Little Dark Age – af is. Een paar maanden geleden verscheen de eerste single, ‘Little Dark Age’, het hele album verscheen op 9 februari. Komende zomer staan ze op onder andere Down The Rabbit Hole, Rock Werchter, Mad Cool en NOS Alive.

Down The Rabbit Hole 2018

Van 29 juni tot en met 1 juli vindt Down The Rabbit Hole 2018 plaats. Met onder meer Queens Of The Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds en Anderson. Paak & The Free Nationals als headliners wordt er flink uitgepakt voor de alweer vijfde editie. Kortom: de verwachtingen zijn hooggespannen. Het festival werd in het festivalrapport van 2017 nog het leukste festival genoemd vanwege de sfeer en aankleding. Gaat DTRH dat dit jaar evenaren?

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.