MGMT’s album Little Dark Age bijna in de schappen

Over een krappe maand verschijnt nieuw materiaal van de Amerikaanse electropop-formatie MGMT. Little Dark Age ligt vanaf 9 februari in de schappen.

En laten we eerlijk zijn: dat werd wel weer eens een keer tijd. Na vijf jaar van afwezigheid is de band terug met een nieuwe plaat. Ter ere van het album gaat MGMT op wereldtournee, waarbij festivals niet overgeslagen worden. Zo staat de band onder meer op Mad Cool Festival en is de formatie deze week bovendien aangekondigd voor Down The Rabbit Hole. Dat wordt dus dikke voorpret vanaf februari!

MGMT

De Amerikaanse electropopgroep MGMT zag in 2002 voor het eerst het licht. De band wordt gevormd door Andrew VanWyngarden en Ben Goldwasser. Live wordt de bezetting echter opgeschaald tot een zes man sterk collectief. MGMT gooide met hun debuutalbum Oracular Spectacular direct hoge ogen; op dit album stonden onder meer wereldhits als ‘Kids’, ‘Time To Pretend’ en ‘Electric Feel’.

De laatste jaren was het echter behoorlijk stil rondom de band. Afgelopen zomer kwamen de heren ineens met het heuglijke nieuws dat een nieuwe plaat – genaamd Little Dark Age – bijna af was. In het najaar van 2017 verscheen de gelijknamige eerste single van het album. De gehele plaat is vanaf 9 februari aan te schaffen.

Down The Rabbit Hole 2018

Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Van 29 juni tot en met 1 juli vindt de vijfde editie plaats van Down The Rabbit Hole. Het festival blinkt uit in sfeer en locatie, wat onder meer blijkt uit het festivalrapport van 2017. Met onder andere Queens Of The Stone Age, Nick Cave en Anderson. Paak in de gelederen pakt Down The Rabbit Hole dit jaar flink uit. In de voorgaande jaren stonden onder meer Damon Albarn, Moderat en Foals op het affiche.

Voor meer informatie over het festival bezoek je de website van Down The Rabbit Hole.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2018

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 29 juni - 1 juli 2018
Tickets Niet meer beschikbaar.