Keane maakt na 4 jaar comeback op Battle Festival

Keane-Publicity-shot-1024x717

Keane is terug! Na een pauze van ruim vier jaar heeft de band aangekondigd een show te spelen tijdens het Britse Battle Festival. 

Het is 20 oktober 2013 dat Tom Chaplin, leadzanger van Keane, aangeeft dat de band een pauze houdt waarin de bandleden zich focussen op hun soloprojecten. Zo’n vier jaar horen we niks van de Britse band, tot nu: Keane is terug. Hun eerste set in vier jaar spelen ze tijdens het Battle Festival in Battle. Op 11 augustus geven de heren een speciaal akoestisch optreden. Wil jij erbij zijn? Kaarten gaan vanaf 7 juni in de verkoop en zijn te verkrijgen op de website van het festival.

Keane

Keane

Deze Engelse rockband werd opgericht in 1995. Pas in 2004 kregen ze internationale bekendheid na het uitbrengen van hun debuutalbum Hopes and Fears. Sindsdien ging het snel voor Keane. In 2005 wonnen ze meerdere awards waaronder de ‘2005 Brit Award’. Een jaar later, in 2006, brachten ze hun tweede album uit genaamd Under the Iron Sea. Ook dit album ging als een speer en eindigde op de vierde plek op de Billboard 200. Wereldwijd hebben ze meer dan 10 miljoen albums verkocht. Naast de concerttours waren ze veel te zien op festivals. Keane heeft onder andere op Pukkelpop, Rock en Seine en Indian Summer gespeeld. In het najaar van 2013 kondigde de Britten een pauze aan. Met als reden dat de bandleden zich konden focussen op hun soloprojecten.