Keane naar AFAS Live in 2024 met jubileumshow Hopes And Fears

Keane 2019

Op 19 april 2024 speelt Keane in AFAS Live in Amsterdam. De show staat in het teken van de twintigste verjaardag van het succesvolle debuutalbum Hopes And Fears. Kunnen we de Britse band ook op festivals verwachten volgend jaar?

Na vier jaar afwezigheid komt Keane volgend jaar weer terug naar Nederland. De band van frontman Tom Chaplin was begin 2020 voor het laatst te zien in ons land met de tour voor hun comeback album Cause & Effect (die even later door de pandemie moest worden afgebroken). Na een handjevol festivals en een nieuwe soloplaat van Chaplin vorig jaar, is het in 2024 weer tijd voor Keane om de zalen langs te gaan. Tickets voor de AFAS Live show op 19 april gaan vrijdag 15 september in de verkoop.

Twintig jaar Hopes And Fears

De reden voor Keane om weer op tour te gaan is het aanstaande jubileum van hun eerste album. In 2004 braken de Britten door met Hopes And Fears, een alternatieve rockplaat zónder gitaren met piano in de hoofdrol. Deze sound sloeg goed aan, want het album verkocht als een tierelier. In Engeland staat het zelfs in de top tien best verkochte albums van de 21e eeuw! Dat is ook niet gek met een tracklist vol monsterhits als ‘Everybody’s Changing’, ‘This Is The Last Time’, ‘Bend & Break’ en natuurlijk ‘Somewhere Only We Know’.

Of we in AFAS Live het volledige album van voor naar achter te horen krijgen, is nog even afwachten. “Tot we het weer samen gaan spelen weten we nog niet hoe het gaat werken, maar we hebben wat ideeën”, laat Chaplin aan NME weten. Nog meer goed nieuws voor Keane-fans: de zanger zegt hoopvol te zijn over nieuwe muziek van de band!

Kanshebber festivals 2024?

De Europese tour van Keane loopt door tot mei, en Amerika is in september aan de beurt. Dat betekent dat de festivalzomer van 2024 voorlopig nog vrij is voor het viertal. De heren hebben een goede band met Nederland en speelden al vaker meerdere shows per seizoen op Nederlandse bodem. Keane stond bovendien op de line-up van het afgelaste Pinkpop 2020, maar haalde die show nog niet in. Dus wie weet kunnen we de verjaardag van Hopes And Fears ook gaan vieren op Pinkpop 2024.