U2 staat niet op Pinkpop 2019. Dat laat festivaldirecteur Jan Smeets aan L1 weten. The Police behoort wel tot de mogelijkheden voor de vijftigste verjaardag van het festival.

U2 heeft aan Pinkpop laten weten dat ze geen festivals doen. “De band wil alleen nog eigen concerten geven. Ook voor de vijftigste Pinkpop maken ze daarop geen uitzondering”, zegt Smeets tegen L1.

The Police behoort daarentegen wel tot de mogelijkheden. Eerder al liet de festivalbaas weten te werken aan een reünie van de groep. Ondanks kritische geluiden van kenners is Mr. Pinkpop hoopvol: “De vraag ligt nog steeds nadrukkelijk voor.”

In gesprek met PLT zei Smeets eerder over Dire Straits dat die no way samenkomen: “Maar het kan raar lopen in de muziekwereld.”

De laatste dag van Pinkpop 2018 volg je via de livestream, met onder andere optredens van Editors en Oscar & The Wolf.

Pinkpop 2019

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

Pinkpop 2019 vindt traditiegetrouw in het Pinksterweekend plaats. Het evenement wordt dan voor de vijftigste keer georganiseerd. Het festival vindt plaats op 8, 9 en 10 juni 2019. Geruchten doen de ronde dat het festival mogelijk vier dagen is in plaats van drie. Officieel is dat nog niet bevestigd. Pinkpop is voor het eerst in hetzelfde weekend als Best Kept Secret.

Win 2 tickets voor Pohoda Festival!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets inclusief camping voor Pohoda Festival in Slowakije. Samen met een vriend of vriendin genieten van onder andere Liam Gallagher, Lykke Li, The 1975 en Mura Masa onder een stralende zomerzon: kekke deal toch?