Jan Smeets werkt aan reünie The Police voor Pinkpop 2019

jan smeets
Foto: Kamiel Scholten

In 2019 blaast Pinkpop 50 kaarsjes uit. Een jubileumeditie verdient een affiche om nooit meer te vergeten en daarom is Jan Smeets nu al op zoek naar de headliners van over twee jaar.

Reünies zijn hot in de festivalwereld. Denk maar aan Live, die over twee maanden op Pinkpop staan, en Guns N’ Roses. Een grote reünie voor Pinkpop 2019 zou dan ook heel mooi op de affiche staan. Jan Smeets was recentelijk in Londen om met ‘wat interessante mensen’ te lunchen en een band kan verleiden tot zo’n reünie voor het Pinkpop-jubileum. De festivalbaas heeft alvast een doelwit voor ogen: The Police. “Of de heren daar zin in hebben, dat weet ik nog niet”, zegt de festivaalbaas in PLT. “Het wordt achter de schermen voor mij gecheckt.”

Een andere reünie waar fans al lang op wachten is Dire Straits. Daar lijkt niet meteen een einde aan te komen. Volgens Smeets is er “no way” dat de band in de nabije toekomst op een podium staat: “Maar het kan raar lopen in de muziekwereld.”

Redder van Pinkpop en Limburgse trots

Golden Earring
Foto: Golden Earring at Paaspop 2016 – Artur Lazar @ Flickfeeder

Wie staat er nog op radar voor de 50e verjaardag? De organisator is de geschiedenis van het festival niet vergeten. “Golden Earring heeft de eerste editie van Pinkpop gered,” herinnert hij zich. In 1970 waren er namelijk problemen met de geluidsinstallatie. Golden Earring had gelukkig een eigen installatie mee. “Ik heb gevraagd of ik die mocht lenen, om een afgang te voorkomen. Dat vonden ze geen probleem.” De band verdient dus absoluut een plek op de jubileumeditie: “Misschien kunnen ze er hun carrière wel afsluiten.”

Tot slot denkt Jan aan Rowwen Hèze als Limburgse trots: “De mannen stonden al vier keer op mijn festival en ik heb gezien hoe ze steeds beter werden. Ik vind het een fantastische band.” Als het aan Smeets ligt staan in ieder geval The Police, Golden Earring en Rowwen Hèze op Pinkpop 2019.

Pinkpop 2017
Pinkpop
Foto: Bart Heemskerk

Pinkpop 2017 vindt plaats op 3, 4 en 5 juni 2017. In het Pinksterweekend strijkt het oudste onafgebroken popfestival van Europa weer neer op Megaland in Landgraaf. Green Day, Justin BieberSystem Of A Down, Martin Garrix en Kings of Leon zijn de grote namen van deze editie.

De prijzen zijn dit jaar ongewijzigd gebleven. Net als vorig jaar leg je € 95,- neer voor een dagticket en € 195,- voor een heel weekend. Ga voor meer informatie naar de site van het festival of onze programmapagina. Wil je meediscussiëren over Pinkpop 2017?  Neem dan een kijkje op ons forum.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Line-up
Tickets Kopen