Bezoekers herdenken Avicii op Tomorrowland 2018

Avicii

Het eerste weekend van Tomorrowland 2018 vond de afgelopen dagen plaats. Een van de meest opvallende en mooiste momenten was de herdenking van Avicii door de Zweedse bezoekers.

Tim Bergling, zoals de DJ echt heette, overleed op 20 april van dit jaar. Hij was een graag geziene gast op het Belgische festival. Dat hij nog zeer gemist wordt blijkt uit het eerbetoon dat de bezoekers van het festival brachten. Om 20.00 uur ontvouwde zich een immens spandoek met de Zweedse vlag en het gezicht van Avicii. Ook de bezoekers waren gekleed in de Zweedse kleuren: blauw en geel.

Avicii

Tim Bergling brak in 2010 door met de hit ‘Seek Bromance’ onder de naam Tim Berg. Later veranderde hij zijn naam naar Avicii. Zijn grote internationale doorbraak volgde met de hit ‘Levels’. In de jaren daarna volgde nog een Grammy-nominatie en vele hits. In 2013 bracht hij zijn debuutalbum True uit. Datzelfde jaar kreeg hij de derde plaats in de DJ Mag Top 100. Zijn tweede album Stories kwam in 2015 uit, waarna er vele festivaloptredens op onder andere Pinkpopen Sziget volgden.

De Zweedse dj plaatste eind maart 2016 een statement op zijn website, waarin hij liet weten dat hij zou stoppen met optreden om zijn manier van leven te verbeteren. Hij zou echter niet stoppen met muziek maken. Afgelopen jaar scoorde hij nog hits met ‘Lonely Together’ met Rita Ora en ‘Without You’ met Sandro Cavazza.

Op 20 april 2018 overleed Tim Bergling in een hotel in Oman. Enkele dagen later werd bekend dat de Zweed zelfmoord heeft gepleegd. Tim Bergling werd 28 jaar.

Tomorrowland 2018

Tomorrowland is het grootste elektronische muziekfestival ter wereld. Wat begon als een klein Belgisch festival in 2005 is uitgegroeid als een van de populairste festivals, niet alleen in Europa, maar over de hele wereld. Uniek aan Tomorrowland 2018 is dat het festival verspreid is over twee weekenden. Zowel in het weekend van 20-21-22 juli én in het weekend van 27-28-29 juli wordt het festival gehouden. De stages van de artiesten verschillen wel per weekend, dus let goed op dat je wel het juiste schema bij de hand hebt.

De tickets in de pre-sale waren al binnen een halfuur uitverkocht, of zoals Tomorrowland het zelf zegt: “with a speed of Ferrari”. Ook de tweede ronde op 3 februari ging er weer snel doorheen, waardoor het festival nu helemaal uitverkocht is. Meer informatie vind je op de  site van Tomorrowland.

Tomorrowland Logo

Tomorrowland 2019

Locatie
België
Boom, België
Datum 19-28 juli 2019
Tickets Niet meer beschikbaar.