Doodsoorzaak Avicii bekend

Avicii
Foto: Shawn Tron

Vorige week overleed de Zweedse dj Avicii. In een hotel in de hoofdstad van Oman werd het lichaam van Tim Bergling gevonden. De familie van Avicii onthult vandaag de doodsoorzaak.

De Zweedse superster werd vorige week op 28-jarige leeftijd gevonden in Muscat, Oman. Tot dusver was er niets over de doodsoorzaak bekend. Avicii kampte wel al langere tijd met gezondheidsproblemen en stopte hierdoor in 2016 al met het geven van optredens.

Vandaag komt de familie met een verklaring waarin te lezen valt dat de dj zelfmoord heeft gepleegd. Familie schrijft dat Tim, de echte naam van Avicii, niet bestand was tegen de zakelijke machine waarin hij was beland en dat hij zocht naar rust. Daarnaast laten ze weten dat hij verschrikkelijk gemist wordt en dat zijn muziek voor altijd voort zal blijven leven.

Avicii

Tim Bergling brak in 2010 door met de hit ‘Seek Bromance’ onder de naam Tim Berg. Later veranderde hij zijn naam naar Avicii. Zijn grote internationale doorbraak volgde met de hit ‘Levels’. In de jaren daarna volgde nog een Grammy-nominatie en vele hits. In 2013 bracht hij zijn debuutalbum True uit. Datzelfde jaar kreeg hij de derde plaats in de DJ Mag Top 100. Zijn tweede album Stories kwam in 2015 uit, waarna er vele festivaloptredens op onder andere Pinkpop en Sziget volgden.

De Zweedse dj plaatste eind maart 2016 een statement op zijn website, waarin hij liet weten dat hij zou stoppen met optreden om zijn manier van leven te verbeteren. Hij zou echter niet stoppen met muziek maken. Afgelopen jaar scoorde hij nog hits met ‘Lonely Together’ met Rita Ora en ‘Without You’ met Sandro Cavazza.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam