Avicii overleden op 28-jarige leeftijd

Avicii
Foto: Shawn Tron

De Zweedse dj Avicii is vandaag op 28-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn manager.

De dj werd vanmiddag dood gevonden in Muscat, de hoofdstad van Oman. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend.

Avicii maakte in 2016 nog bekend dat hij zou stoppen met optreden. Hij wilde zijn manier van leven verbeteren. Wel zou hij nog bezig blijven als producer.

Pinkpop 2015

Avicii stond in 2015 op Pinkpop. Hij was destijds afsluiter van de 3FM-stage op de zaterdag.

Avicii

Tim Bergling brak in 2010 door met de hit ‘Seek Bromance’ onder de naam Tim Berg. Later veranderde hij zijn naam naar Avicii. Zijn grote internationale doorbraak volgde met de hit ‘Levels’. In de jaren daarna volgde nog een Grammy-nominatie en vele hits. In 2013 bracht hij zijn debuutalbum True uit. In datzelfde jaar kreeg hij de derde plaats in de DJ Mag Top 100. Zijn tweede album Stories kwam in 2015 uit, waarna er vele festivaloptredens op onder andere Pinkpop en Sziget volgden. De Zweedse dj plaatste eind maart 2016 een statement op zijn website, waarin hij liet weten dat hij zou stoppen met optreden om zijn manier van leven te verbeteren. Hij zou echter niet stoppen met muziek maken. Afgelopen jaar scoorde hij nog hits met ‘Lonely Together’ met Rita Ora en ‘Without You’ met Sandro Cavazza.