De 20 beste optredens van Rock Werchter 2018

Rock Werchter 2018
Photo credit: Festileaks (Rock Werchter 2018)

De line-up van Rock Werchter was deze editie weer legendarisch te noemen met namen als Pearl Jam, The Killers en Arctic Monkeys als de grootste publiekstrekkers. Het festival scoorde dan ook voor het programma een mooie 8,3 in ons festivalrapport. Maar wat waren nou jullie muzikale hoogtepunten van Rock Werchter 2018?

We vroegen alle Werchter-gangers om een top-5 samen te stellen van de beste acts die ze gezien hebben op het festival. Smaken verschillen en dat wordt ook zeker bewezen door de diversiteit in de lijst. Benieuwd of jouw favoriete acts er tussen staan? Scroll dan snel verder!

Countdown

  1. SONS
  2. Ben Howard
  3. Alice in Chains
  4. London Grammar
  5. Fleet Foxes
  6. Vince Staples
  7. Jack Johnson
  8. Snow Patrol
  9. Jack White
  10. Post Malone
  11. The Killers
  12. Franz Ferdinand
  13. Nine Inch Nails
  14. Anderson .Paak & The Free Nationals
  15. Arctic Monkeys

5. Queens of the Stone Age

De mannen van Queens of the Stone Age hadden hun setlist on point. De band had er zin in, het concert was strak, een fantastische headliner tijdens de eerste zonsondergang van Rock Werchter 2018. Tracks van alle albums vlogen je om de oren en het publiek vormde talloze moshpits op ‘Little Sister’. Toen er een Spiderman in het publiek opdook wilde Josh Homme dat hij crowdsurfend het podium op kwam. ‘No One Knows’ wat er na het optreden met Spiderman en Josh Homme gebeurd is…

4. Gorillaz

Wát een live optreden, een stralende Damon Albarn, prachtige visuals, en alle regelrechte knalhits; inclusief de lachjes van Maseo (De La Soul) op ‘Feel Good Inc.’ Een gedroomde headliner met het gloednieuwe album The Now Now dat met tracks als ‘Humility’ en ‘Lake Zurich’ zeer goed uit de verf kwam. Damon Albarn was zelf volledig in de ban van Eden Hazard, de middenvelder van de Rode Duivels. Te pas en te onpas propt hij zijn naam stiekem tussen de lyrics van ‘Kids With Guns’. Als hij Harry Kane in diezelfde spotlight wil zetten vindt het publiek het toch minder leuk worden. De sfeer zat er in ieder geval fantastisch in.

3. Nick Cave and the Bad Seeds

Nick Cave wordt door velen weer magistraal genoemd. Met titels als ‘Push The Sky Away’ en ‘Red Right Hand’ neemt hij de hele main stage mee. Nooit eerder nam hij zoveel fans het podium op. Een zin als “Let’s sing the sun down” is natuurlijk perfect tijdens het zonsondergangslot. Mensen hielden borden vast met “Nick come into our arms” en zo geschiedde. Een concert zal nooit intiemer worden dan een liveshow van Nick Cave And The Bad Seeds.

2. David Byrne

David Byrne heeft álles, maar dan ook alles wat een liveshow nodig heeft. Het is nooit saai en niemand in de tent staat stil. De instrumenten zijn zelfs aan de bandleden gemonteerd zodat iedereen de ruimte heeft om vrij te bewegen. Want dansen en zweten zul je tijdens de show van David Byrne! Natuurlijk laat hij de hits van Talking Heads niet achterwege en dat is te zien aan het publiek. The Barn barst nog net niet uit zijn voegen tijdens ‘Slippery People’ en ‘Burning Down The House’. Byrne mag dan misschien wat ouder zijn, maar niets houdt hem tegen om stiekem de headlinepositie van Nick Cave en Arctic Monkeys af te pakken.

1. Pearl Jam

Het is misschien wel hét jaar van Pearl Jam. Het nieuwe album is nog in de maak, maar met ‘Can’t Deny Me’ weet Eddie Vedder de hele Werchterse weide mee te trekken. In het bijna-Nederlands zegt hij (met een slok rode wijn): “Wat zijn we blij hier te zijn. Op het beste festival van de wereld! En dat meen ik oprecht – een prachtige plek vol prachtige mensen.” Vier jaar geleden speelde het Nederlands elftal tijdens zijn show, nu had de frontman van Pearl Jam voor de gelegenheid tijdens ‘Alive’ een Rode Duivels t-shirt aangetrokken. Eerder waren Eddie Vedder en Jack Johnson al samen te zien met ‘Constellations’. Zaterdagnacht zongen ze samen ‘Imagine’ van John Lennon. Wát een sfeer, wát een headliner, wat een prachtige 44e editie.

Rock Werchter 2019

RW2018_Rock Werchter
Foto: Dianne de Kievit / Festileaks (Rock Werchter 2018)

Rock Werchter 2018 is nog maar net afgelopen, maar we kijken alweer uit naar de volgende editie welke plaatsvindt van 27 t/m 30 juni 2019. De headliners van 2018 waren groter dan groots: Gorillaz, Queens of the Stone Age, The Killers, Jack White, Pearl Jam, Nick Cave en Arctic Monkeys. Daarmee zal de organisatie voor volgend jaar weer alles uit de kast moeten trekken voor de 45e editie. Wie hoop jij volgend jaar op de Werchterse weide te mogen bewonderen?

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen