Rock Werchter 2018, dag #1: vernieuwde podia, crowdsurfende Spider-Man bij QOTSA en een Engels voetbalfeest bij The Vaccines

Rock Werchter 2018
Photo: Jokko

Yes, Rock Werchter 2018 is ein-de-lijk van start! Nadat veel bezoekers woensdag al hun tentje opzetten, werden donderdag ook de poorten naar de Werchterse festivalweide geopend. We zetten de hoogtepunten van de donderdag van Rock Werchter voor je op een rijtje!

Wat was het een heerlijke eerste dag! Uiteraard was er prachtig zomerweer, maar er viel veel meer te genieten. Zo maakten we voor het eerst kennis met de vernieuwde podia, werd Triggerfinger geholpen door een 8-jarige drummer en toonde Damon Albarn zijn liefde voor Eden Hazard. Dit is alles wat je moet weten over dag 1:

Sproeiers bij ingang ter verkoeling en gratis drinkwater

Foto: Louise Vos / Festileaks

Het is warm op Rock Werchter en dat lijkt het ook te blijven de komende dagen. Uiteraard gaan we daar niet over klagen; hartstikke lekker juist! Maar stiekem zijn we toch wel erg blij met de maatregelen die de organisatie voor ons getroffen heeft. Zo werden we bij aankomst verblijd met allerlei verkoelende sproeiers en kunnen we op het festivalterrein gratis drinkwater scoren. Optimaal hydrateren dus!

Vernieuwde podia

Foto: Louise Vos / Festileaks

Het nieuws dat er veranderingen aan zaten te komen sijpelden de afgelopen periode al binnen. Maar nu we het vernieuwde terrein gezien hebben, kunnen we niet anders dan concluderen dat het een succes is. Oké, het is even wennen dat er op bij de Main Stage geen hoge bomen meer staan. Maar het vernieuwde podium The Barn en iets aangepaste KluB C voelen daarentegen meteen vertrouwd. En wat te denken van het spiksplinternieuwe podium The Slope? Geen straf om hier nog 3 dagen rond te lopen, dachten wij.

8-jarige mag meedrummen bij Triggerfinger

Wat deed jij toen je 8 was? Vast niet het podium delen met één van de grootste bands van België en duizenden festivalbezoekers een drumsolootje voorschotelen. Zo wel de Belgische Mirko. De jonge gastmuzikant was donderdagnacht te bewonderen bij Triggerfinger op het podium van KluB C. Mario Goossens, drummer van de Belgische rockers, nodigde het jongetje uit om een liedje te komen meedrummen. En zeg nou zelf, gaat het hem niet voortreffelijk af?

Spider-Man crowdsurfend naar Queens Of The Stone Age

Een optreden van Queens Of The Stone Age is op zichzelf al een hoogtepunt. Ook op Rock Werchter wordt weer de ene na de andere kneiter de weide ingestuurd. Maar als er dan toch een moment uitgepikt moet worden dan is dat wel tijdens ‘You Think I Ain’t Worth a Dollar…’. Gedurende dat nummer valt het oog van Josh Homme op een crowdsurfer in Spider-Man-kostuum. “Bring me Spider-Man!”, roept de boomlange zanger. Spider-Man baant zich een weg naar het podium, danst met Homme en wordt toegezongen door het publiek. Held!

De drummer van The Script neemt de boot

The script! #werchter #thescript #rw18 #rockwerchter

Een bericht gedeeld door Linda E (@lolitarw) op

Er is er een jarig, hoera, hoera, dat kun je wel zien dat is Glen Power van The Script! Tijdens hun optreden werd de drummer flink in het zonnetje gezet: hij mocht namelijk met een rubberen bootje de kolkende massa trotseren. Dat moet haast wel een onvergetelijke verjaardag zijn geweest.

Engelsen zingen massaal “Football’s coming home” bij The Vaccines

De Engelse voetbal ploeg kroop afgelopen dinsdag door het oog van de naald, toen ze op het laatste moment via penalty’s Colombia versloegen op het WK voetbal. De aanwezige Britten hebben die vreugde nog even weten vast te houden tot aan het optreden van The Vaccines. Ze zongen dan ook voor aanvang van het nummer ‘Wetsuit’ massaal hun lijflied ‘Football’s Coming Home’. De band haakte mooi in en droeg het volgende nummer op aan ‘all the Brits’.

Damon Albarn <3 Eden Hazard

Het WK Voetbal blijkt als een rode draad door de eerste dag te lopen. Damon Albarn van Gorillaz is zelfs volledig in de ban van Eden Hazard, de middenvelder van de Rode Duivels. Te pas en te onpas propt hij zijn naam stiekem tussen de lyrics en bij ‘Kids With Guns’ vervangt hij zelfs de titel door de naam van zijn idool. Everybody loves Eden! Hoewel…

Meer zien van Rock Werchter? Volg ook onze Instagram Story!

Rock Werchter 2018

In 2018 vindt alweer de 44e editie van Rock Werchter plaats en wel van 5 tot en met 8 juli los. Headliners voor de huidige editie zijn Pearl JamJack WhiteGorillazThe KillersFranz Ferdinand en Nick Cave & the Bad Seeds. Tickets voor het gehele weekend, de zaterdag en de zondag zijn inmiddels uitverkocht, maar er zijn nog kaarten te verkrijgen via de festivalsite voor vandaag – de vrijdag.

ROCK WERCHTER TICKETS

Blijf je thuis maar wil je toch meegenieten van al het moois dat Rock Werchter te bieden heeft? Luister dan naar onze playlist met alle acts die dit jaar op het affiche staan!