Lyrics Quiz! Hoe goed ken jij de teksten van Kaiser Chiefs?

(c) Joris Bulckens

‘Ruby-Ruby-Ruby-Rubyyy!’. Aanstaande zaterdag kunnen we op Zwarte Cross genieten van Kaiser Chiefs. Exclusiviteit gegarandeerd: het is namelijk het enige podium in de Benelux waar de Britten deze zomer live te zien zijn. In voorbereiding op dit concert nemen we vandaag de teksten van frontman Ricky Wilson onder de loep.

Het is inmiddels twee jaar geleden dat Kaiser Chiefs zijn laatste album Stay Together uitbracht. Deze zomer staat er een bescheiden tour door Europa gepland, met o.a. een optreden in de Achterhoek dit weekend. In 2012 stond de formatie uit Leeds ook al eens op Zwarte Cross en vormde de band hét klapstuk van de zaterdag. Kunnen ze dat aanstaande zaterdag evenaren? En kun jij alle teksten al meeblèren? Test jouw kennis over de songteksten van Kaiser Chiefs hierbeneden.

Kaiser Chiefs


Kaiser Chiefs is een Britse Rockband, die in 2000 is opgericht. De band gooide hoge ogen met debuutalbum Employment. In Nederland braken de heren echter door bij het grote publiek in 2007, toen Yours Truly, Angry Mob uitkwam. Hierop is de grote hit ‘Ruby’ te vinden, die vandaag de dag nog steeds veel op de radio is. In totaal heeft de band zes albums uitgebracht, waarvan het meest recente in 2016. Naast albumwerk heeft Kaiser Chiefs vooral een grote naam als live-act. De band is dan ook een graag geziene gast op de festivals. Ze stonden vorig jaar al op Pinkpop en zijn dit jaar dus te zien op de Zwarte Cross.