The National speelt nieuw materiaal op Eau Claires 2018

The National BKS 2018
Foto: Kamiel Scholten (Best Kept Secret 2018)

Afgelopen zaterdag stonden de mannen van The National op het Amerikaanse festival Eau Claires. Het publiek werd hier niet alleen getrakteerd op een lekkere show, maar ook op nieuwe nummers.

De band uit Cincinnati speelde ‘Quiet Light’ en ‘So Far So Fast’ aan het begin van de set op hun eigen festival. De twee nummers zijn al de tweede hint naar een nieuw album. In april speelde de band ook al een nieuw nummer. Het laatste album van de band, Sleep Well Beast, is in september alweer een jaar oud. Het zou dus zomaar kunnen dat er een vervolg in de maak is.

Komend weekend staat The National op de Europese festivals TW Classic en NOS Alive. Daarna toert de band tot eind juli door Amerika.

The National

De vijfkoppige band The National werd in 1999 opgericht in Cincinnatti, Ohio. De band brak echter pas door in 2007, met dank aan het succesvolle album Boxer. Vorig jaar brachten ze alweer hun zevende studioalbum uit, Sleep Well Beast. Dit album is de opvolger van Trouble Will Find Me, dat in 2013 uitkwam. Ter ere van het nieuwe album toeren de Amerikanen de hele wereld rond.

Naast concerten doet de band komende zomer ook optredens op diverse festivals, zo stonden ze dit jaar al op Best Kept Secret en staan ze nog op TW Classic en NOS Alive. Alvast een voorproefje zien van een concert van The National? Kijk dan dit festivalconcert van de band op Pitchfork 2017.