4 redenen waarom je The Vaccines moet zien op Into The Great Wide Open

Met het nieuwe Combat Sport op zak staat de Britse band The Vaccines op Into The Great Wide Open 2018. Een band die, ondanks jaren aan de top, haar relevantie nog steeds niet heeft verloren. Wij vertellen je graag waarom je vooral een plekje in je blokkenschema moet vrijhouden voor deze Britse groep.

1. Hits in plaats van opvulling

The Vaccines Setlist Reading Festival 2018 2018

Gitarist Freddie Cowan zei het al eerder tijdens een interview met Festileaks: als je genoeg albums op zak hebt, kun je altijd een goede setlist neerzetten. De opvullers kun je inmiddels weglaten. Dat bewijst bovenstaande setlist op Reading Festival 2018 dan ook. Dansen is het codewoord bij The Vaccines.

2. Een hoog meezing-gehalte

I think it takes balls to make simple music”, zei zanger Justin Young ooit in een interview met de BBC. Gelukkig is de band dat kunstje nog niet verleerd. De gitaarriffs, catchy deuntjes en refreinen die het makkelijkst te zingen zijn na een halve liter bier bewijzen dat elke keer weer.

3. De energie op het podium

The Vaccines mag dan al een aantal jaar meegaan, de heren maken nog lang geen uitgebluste indruk. Nog steeds staan ze op het podium met de energie van een stel jonge honden. En dat is erg aanstekelijk.

4. Een Engels feestje

https://www.youtube.com/watch?v=HN3zt1stpFA

The Vaccines komt oorspronkelijk uit Londen en kan rekenen op een trouwe Engelse fanbase. Jongeren die met hun muziek opgroeiden trekken elk jaar weer naar het Europese vasteland om hun festivalhorizon te verbreden. Bij een show van The Vaccines laten zij vervolgens zien hoe het moet: in een mum van tijd wordt de festivalweide omgetoverd tot een Engels feestje.

The Vaccines

De Britse indierockband The Vaccines bestaat sinds 2010. Een jaar later bracht de band het debuutalbum What Did You Expect From The Vaccines? uit met daarop bescheiden hitjes als ‘If You Wanna’ en ‘Wrecking Bar (Ra Ra Ra)’. Het viertal heeft inmiddels vier albums uitgebracht, waarvan Combat Sports het meest recent is. Dat album werd enkele maanden geleden uitgebracht. Afgelopen zomer stond er weer een uitgebreide festivaltour op de planning. Onder andere Rock Werchter en Benicàssim werden daarbij aangedaan. Ook staan ze later dit jaar nog op Into The Great Wide Open en op 25 oktober in de Melkweg.

Into The Great Wide Open

Het Vlielandse Into The Great Wide Open vindt in 2018 plaats van 30 augustus tot en met 2 september. Naast de intieme sfeer en een diverse muziekprogrammering richt het festival zich ook op de culturele omlijsting. De liefhebber kan er bijvoorbeeld zijn hart ophalen aan een kunstroute door het Vlielandse bos. Ook kunnen de smaakpapillen flink gestreeld worden door de verschillende foodtrucks. Vorig jaar stonden onder andere Spinvis en Fresku op het podium. Dit jaar behoorden Jeff Tweedy, Damien Jurado en Destroyer tot de eerste namen, maar ook onder meer Roisin Murphy en The Vaccines zijn inmiddels bevestigd. Tickets waren ook voor de komende editie binnen mum van tijd uitverkocht.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.