The Vaccines

De Britse indierockband The Vaccines bestaat sinds 2010. Een jaar later bracht de band het debuutalbum What Did You Expect From The Vaccines? uit met daarop bescheiden hitjes als ‘If You Wanna’ en ‘Wrecking Bar (Ra Ra Ra)’. Het viertal heeft inmiddels vier albums uitgebracht, waarvan Combat Sports het meest recent is. Dat album werd enkele maanden geleden uitgebracht. Afgelopen zomer stond er weer een uitgebreide festivaltour op de planning. Onder andere Rock Werchter en Benicàssim werden daarbij aangedaan. Ook staan ze later dit jaar nog op Into The Great Wide Open en op 25 oktober in de Melkweg.

Into The Great Wide Open

Het Vlielandse Into The Great Wide Open vindt in 2018 plaats van 30 augustus tot en met 2 september. Naast de intieme sfeer en een diverse muziekprogrammering richt het festival zich ook op de culturele omlijsting. De liefhebber kan er bijvoorbeeld zijn hart ophalen aan een kunstroute door het Vlielandse bos. Ook kunnen de smaakpapillen flink gestreeld worden door de verschillende foodtrucks. Vorig jaar stonden onder andere Spinvis en Fresku op het podium. Dit jaar behoorden Jeff Tweedy, Damien Jurado en Destroyer tot de eerste namen, maar ook onder meer Roisin Murphy en The Vaccines zijn inmiddels bevestigd. Tickets waren ook voor de komende editie binnen mum van tijd uitverkocht.