5 dingen die we van Gorillaz verwachten

Rock Werchter 2018
Photo credit: Festileaks (Rock Werchter 2018)

Het nieuwe album The Now Now van Gorillaz is nog maar net gelanceerd, maar wij bereiden ons al voor op een aantal mooie festivalconcerten van de virtuele band op Sziget en Lowlands. Wat kunnen we verwachten? Het antwoord lees je hieronder.

1. Een uitgebreide setlist

Gorillaz Setlist Lollapalooza Paris 2018 2018, The Now Now Tour

Tijdens de eerste paar festivalconcerten van Gorillaz in 2018 kwamen iedere keer maar liefst zeven nummers van het nieuwe album The Now Now aan bod. Zo ook tijdens een van hun laatste Europese shows op Lollapalooza Paris. Daarnaast kunnen de  vertrouwde hitjes als ‘On Melancholy Hill’ en ‘Feel Good Inc.’ uiteraard niet ontbreken. De uitvoeringen van de tracks zijn live altijd retestrak. Bijzijn is meemaken dus!

2. Visualz, visualz, visualz

 

Een groot deel van Gorillaz als act steunt op de visuals. Striptekenaar en medeoprichter Jamie Hewlett steekt daarom bij iedere tour zijn nek uit om voor de fans een ultieme fantasiewereld te creëren. De beelden die je op de achtergrond te zien krijgt tijdens Sziget en Lowlands zijn dan ook het resultaat van zijn creatieve geest.

3. De bandleden

2-D, Noodle, Russel Hobbs en Murdoc Niccals zijn ook afkomstig uit de hersenpan van Hewlett. Deze fictieve karakters vormen de bandleden en dragen daarmee de verantwoordelijkheid voor de muziek. Het idee hierachter was dat voormalig Blur-frontman Damon Albarn zich op deze manier aan andere muziekstijlen kon wagen. Dit festivalseizoen zullen de bandleden weer vol enthousiasme hun nummers ten gehore brengen.

4. Electro vibes rechtstreeks uit de ruimte

Als het aan Gorillaz ligt, is niets te gek. Tijdens de show worden spacende synthesizers en whammy-pedaaltjes ingezet om ervoor te zorgen dat je in een soort trance raakt. Wanneer je je ogen sluit, krijg je een auditieve ervaring van een raketvlucht naar Mars. En laten we eerlijk zijn, alleen écht goede bands kunnen dat gevoel overbrengen. Nog een prettige vlucht gewenst.

5. Set Closer: ‘Clint Eastwood’

‘I ain’t happy, I’m feeling glad. I got sunshine in a bag. I’m useless but not for long. The future is coming on.’ Deze zinnen vormen het refrein van een van de meest geliefde hits uit de zeroes. De catchy melodie in combinatie met de rapteksten en de onmiskenbare melodica-sound maken het nummer de kers op de Gorillaz-taart.

Gorillaz

De virtuele band, bestaande uit 2-D, Murdoc Niccals, Noodle en Russel Hobbs, begon in 1998. Het debuutalbum verscheen pas drie jaar later, waar hits als ‘Clint Eastwood’ en ’19-2000′ op staan. In een redelijk rap tempo verschijnen er nog drie studio-albums, maar horen we na The Fall ineens niets meer. Na zes jaar radiostilte werd dan eindelijk in 2017 Humanz uitgebracht, waarmee de groep weer ging optreden. Na diverse zaalshows, wordt de tour in 2018 voortgezet op de festivals, waaronder Rock WerchterSziget en ons eigen Lowlands.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.