Best Tracks: dit zijn jullie favoriete tracks van Arcade Fire

Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Vorige zomer ging Arcade Fire al op festivaltour met hun nieuwste telg Everything Now. Dit voorjaar kwamen daar de Europese zalen bij. In augustus staan ze weer op een select aantal festivalpodia, onder andere Pukkelpop en Way Out West. We vroegen jullie naar jullie favoriete tracks van de Canadese band en vandaag presenteren we de uitslag in Best Tracks!

Top 10 countdown

10. Here Comes The Night Time
9. Afterlife
8. Creature Comfort
7. Wake Up
6. The Suburbs
5. No Cars Go
4. Ready To Start
3. Reflektor
2. Rebellion (Lies)
1. …

Wist je dat…

  • …alle vijf volwaardige albums aan bod komen in jullie top-10?
  • …Reflektor de hofleverancier is met drie nummers?
  • …LCD Soundsystem frontman James Murphy mee achter de knoppen zat bij dat album?
  • …jullie Arcade Fire vier jaar geleden uitriepen tot dé festival-act van het jaar?
  • …’Here Comes The Night Time’ het enige nummer in jullie lijst is dat niet als single werd uitgebracht?
  • Funeral volgens de website Metacritic het op één na beste album van het eerste decennium van deze eeuw is? De website keek naar meer dan 20 lijstjes en stelde een overkoepelende lijst op. Arcade Fire moest enkel Radiohead’s Kid A voorlaten.

20 Best Track op Spotify

De beste manier om een artiest te leren kennen is door de muziek te luisteren. We bundelden jullie favoriete Arcade Fire-songs in een prachtig lijstje. Wil je meer van dit soort lijstjes? Check dan ons Spotify-kanaal

Arcade Fire

Arcade Fire

Arcade Fire ontstond in 2003 in Montreal, Canada. Ze brachten sindsdien vijf albums uit. Met het album The Suburbs wonnen ze in 2011 een Grammy. In 2014 speelden ze tijdens de storm op Pinkpop een legendarisch optreden, waarna ze ook werden uitgeroepen tot Beste Festivalact van het Jaar. Vorig jaar was de band onder andere te vinden op de mainstages van Rock Werchter en Best Kept Secret. In 2018 trekt de band voornamelijk door de Europese zalen, maar er staan toch ook enkele festivals op de kalender. Pukkelpop is een van de weinige gelukkigen dit jaar.
Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2024

Locatie
België
Hasselt, België
Datum 15-18 augustus 2024
Tickets Kopen