N.E.R.D en Arcade Fire naar Pukkelpop 2018

Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Details zijn opnieuw belangrijk voor Pukkelpop 2018. Op het Instagram-account zijn wederom verwijzingen naar twee topacts te zien. Ditmaal zijn N.E.R.D en Arcade Fire aan de beurt.

De afbeelding toont een deel van het artwork van Reflektor van Arcade Fire. Daarnaast is de limoen een verwijzing naar de nieuwe single van N.E.R.D (‘Lemon’). Arcade Fire topt het affiche op donderdag 16 augustus. N.E.R.D staat op de line-up voor vrijdag 17 augustus.

Met de komst van Arcade Fire en N.E.R.D worden er opnieuw twee grote namen toegevoegd aan het affiche. Gisteren maakte de organisatie de komst van The War On Drugs en Dua Lipa bekend. In een eerder stadium was Kendrick Lamar al aangekondigd. Aangezien er drie dagen aan feest te vullen zijn, volgt er waarschijnlijk nog meer headlinernieuws. Nog voor de bekendmaking van Kendrick Lamar maakte wij daarom al een overzicht met mogelijke headliners en geruchten. Voor nu is het afwachten geblazen.

N.E.R.D

N.E.R.D is een Amerikaanse rock/hiphopband. De band bestaat uit Pharrel Williams, Chad Hugo en Shay Haley. In 2001 brak N.E.R.D door met debuutalbum In Search Off…. Tot 2010 bracht de band in totaal vier studioalbums uit, waarmee ze zeer populair werden.

Hierna werd het echter stiller rond N.E.R.D, mede door soloprojecten van de leden. In 2017 kwamen ze echter ijzersterk terug met single ‘Lemon’, waarop ook Rihanna te horen is. Ook het vijfde album, No One Ever Really Dies, kwam uit in 2017. Op dit album zijn onder andere samenwerkingen met Future, Andre 3000 en Kendrick Lamar te horen. Met het nieuwe album op zak is de band ook weer volop aan het touren, en doen ze veel festivals aan. Zo is de band te zien op North Sea Jazz, maar staan ze ook op  LowlandsNorthsideParklife en Paris Summer Jam.

Pukkelpop 2018

Pukkelpop

Pukkelpop is een festival dat gehouden wordt in Kiewit, bij Hasselt, in België. De 33e editie van het festival wordt dit jaar gehouden van 15, 16, 17 en 18 augustus. Het Belgische festival heeft maar liefst 10 podia, waar ieder jaar zo’n 200 (!) artiesten optreden. Van metal en rock tot pop of house, je ziet het allemaal. Grote namen waaronder Editors (2017), LCD Soundsystem (2016) en Queens of the Stone Age (2014) hebben al de eer gehad om op het festival op te treden. Dit jaar zijn onder meer Kendrick Lamar, The War on Drugs en Arcade Fire van de partij.

 

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2023

Locatie
België
Hasselt-Kiewit, België
Datum 17-20 augustus 2023
Tickets Dagkaarten vanaf €119. Combitickets vanaf €265. Kopen

Over de auteur ✍️

Irene Schelwald

Trotse bewoner van het altijd mooie Groningen. Daarmee automatisch die-hard fan van alles omtrent ESNS en ontdek ieder jaar weer een nieuw favoriet festival. Geboren in het jaar van Brainpower's eerste plaat (#brainpowerbaby) en dat heeft meteen de toon gezet. Zodoende altijd samen met Joëlle te vinden bij de foutste en goedkoopste slettendisco.

Meer van Irene