Advertisement

Kunst op Pukkelpop 2018: #PKP18ART

Naast de beste muziek kun je op Pukkelpop ook terecht voor beeldende kunst. De organisatie slaat de handen ineen met zeven musea en het Nederlandse ARTtube. 

Nu augustus al ruim een week onderweg is, staat Pukkelpop  ook weer voor de deur. De gehele muziek line-up is inmiddels bekend en het aftellen is begonnen. Naast de muziek haalt de organisatie beeldende kunst naar het festival.

Het project #PKP18ART is bedoeld om de interesse van jongeren voor musea en kunst te wekken, aldus de organisatie. De drempel om naar een musea te gaan zou voor jongeren vaak te hoog liggen. Op Pukkelpop wordt kunst op verschillende manieren gebracht. Zo staan er verschillende kunstwerken, zijn er workshops, maar is er ook een heuse ’triptent’. De gehele kunst line-up kun je op de website van het festival checken.

Pukkelpop 2018

Pukkelpop is een festival dat gehouden wordt in Kiewit, nabij Hasselt in België. De 33e editie van het festival vindt deze zomer plaats van 15 tot en met 18 augustus. Het Belgische festival kent maar liefst 10 podia, waar ieder jaar zo’n 200 artiesten optreden. Van metal en rock tot pop en house, je ziet het allemaal. Grote namen, waaronder Editors (2017), LCD Soundsystem (2016) en Queens of the Stone Age (2014), hebben al de eer gehad om op het festival op te treden. Kendrick Lamar en Arcade Fire worden dus deze zomer aan dat rijtje toegevoegd.  Meer informatie over het festival en tickets? Ga dan naar de website.

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2024

Locatie
België
Hasselt, België
Datum 15-18 augustus 2024
Tickets Kopen