Nog een paar nachtjes en dan mogen we eindelijk weer naar Lowlands! Wil jij alvast opwarmen voor komend weekend? De Staat, Bazart en Miles Kane, die allemaal op de line-up te vinden zijn, hebben namelijk afgelopen vrijdag nieuwe muziek uitgebracht.

Eerder kon je de nieuwe muziek al beluisteren in onze tweewekelijkse Festileaks 50, waarmee je op de hoogte blijft van alle nieuwe releases én al het festivalnieuws. Je checkt de Festileaks 50 hier!

De Staat – Kitty Kitty

Het was een tijdje stil rondom De Staat, maar ze zijn eindelijk weer terug van weggeweest! Met de single ‘Kitty Kitty’ leveren Torre Florim en consorten felle kritiek op de Amerikaanse president Donald Trump, maar misschien wel belangrijker: ze geven hiermee een voorproefje op het aankomende album! ‘Kitty Kitty’ is namelijk de eerste single. Wie weet horen we op Lowlands wel meer nieuwe muziek!

De Staat speelt op zaterdag 18 augustus van 17:45 tot 18:45 in de Alpha.

Bazart – Grip (Omarm Me)

En ook uit België komt wederom nieuwe muziek! Bazart bracht de single ‘Grip (Omarm Me)’ afgelopen vrijdag uit. De band kende de afgelopen twee jaar groot succes met het debuutalbum Echo. Op social media heeft de band het inmiddels over een tweede plaat, dus waarschijnlijk komt er binnenkort meer.

Bazart speelt op vrijdag 17 augustus van 13:00 tot 14:00 in de Alpha.

Miles Kane – Coup De Grace

Twee jaar geleden was Miles Kane nog samen met Alex Turner als The Last Shadow Puppets in Biddinghuizen te vinden, en dit jaar is hij weer terug. Deze keer wel alleen, maar dat maakt het zeker niet minder. Met zijn nieuwe album Coupe De Grace die sinds afgelopen vrijdag in de schappen ligt op zak belooft dat veel goeds voor zijn optreden op Lowlands.

Miles Kane speelt op zaterdag 18 augustus van 21:00 tot 22:00 in de Heineken.

Lowlands 2018

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Deze week vindt de 26e editie van het festival in Biddinghuizen plaats, van 17 t/m 19 augustus. Afgelopen jaar vierde het festival haar 25e verjaardag. Toen waren Mumford & Sons, Editors en The xx de headliners. Dit jaar kun je optredens van onder meer Kendrick Lamar, The War On Drugs, Gorillaz en N.E.R.D verwachten. Tickets voor de aankomende editie zijn ondertussen uitverkocht. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de officiële website.

Win 2 tickets voor Lollapalooza Berlijn!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets Lollapalooza Berlijn. In het laatste festivalweekend van het seizoen nog één keer genieten van exclusieve headliners als Kings of Leon, Swedish House Mafia en Martin Garrix: word jij die gelukkige winnaar?