Sinds debuutalbum Entity zet Oscar And the Wolf de festivals al op hun kop. Ook dit jaar is Max Colombie weer van de partij: hij brengt z’n dansbare elektropop naar de main stage van Pukkelpop 2018. Wat kunnen we allemaal verwachten?

In 2014 gooide Max Colombie hoge ogen met zijn muzikale project Oscar And The Wolf. Debuutalbum Entity creëerde een enorme hype, maar daar bleef het niet bij. Ook de opvolger Infinity viel in de smaak bij het grote publiek. Niet zo gek dus dat Oscar And The Wolf ondertussen een graag geziene gast op de Europese festivals is. Op 17 augustus geeft hij een show op Pukkelpop 2018. Colombie zwiert ongetwijfeld als vanouds over het podium, maar wat kunnen we nog meer verwachten?

1. De nieuwe plaat in de spotlights

Oscar and the Wolf Setlist Sziget Festival 2018 2018

Fans van het eerste uur kijken misschien uit naar songs van Entity, maar Colombie heeft andere plannen. Het is vooral het nieuwe album Infinity dat de show steelt. Gelukkig is die plaat met nummers als ‘Touch Down’, ‘Breathing’ en ‘Fever’ minstens zo dansbaar.

2. Een Belgisch feestje

Vanzelfsprekend zijn de Belgen goed vertegenwoordigd op Pukkelpop 2018. De show van Oscar And The Wolf zal dan ook ongetwijfeld een Belgisch feestje worden. Op het podium lijkt Colombie meestal redelijk afstandelijk, maar misschien dat zijn landgenoten hem toch weten te verleiden tot een praatje. En de Nederlanders dan? Die zijn gelukkig ook uitgenodigd!

3. High fashion op het podium

Werchter Boutique 2018_Oscar And The Wolf
Foto: Jokko

Comlombie trekt op het podium dan wel veel bekijks met zijn dansmoves, maar zijn outfits zijn minstens zo opvallend. Een gekke bril, een te groot vest, unieke schoenen, en vooral veel glitter and glamour tekenen de stijl van de Belg. De Amsterdam Fashion Week is er niks bij. Wij zijn nu al benieuwd met welke outfit hij deze keer gaat pronken.

4. Visueel spektakel

Als Colombie je niet kan verleiden, dan kunnen de visuals dat wel. Van lazers en vuur, tot CO2- en zeepbellen-kanonnen: niks is te gek bij een show van Oscar And The Wolf. Het grootse podium op de festivalweide is dan ook een verdiende plek.

5. Een headline-waardige show

Voor Oscar And The Wolf is Pukkelpop inmiddels bekend terrein. Toch is het tijd voor een primeur: deze keer mag hij voor het eerst meedoen met de grote jongens die de main stage afsluiten. Hij heeft al vaak genoeg bewezen uit het juiste headliner-hout gesneden te zijn (wie herinnert zich zijn eerdere shows op Pukkelpop en Down The Rabbit Hole nog?). Dat belooft wat!

Oscar And The Wolf

Oscar and the Wolf
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

De Belgische electropop-band Oscar And The Wolf is sinds 2010 actief. Na een aantal jaar aan de weg te timmeren behaalde de groep in 2014 groter succes met het debuutalbum Entity. Gestaag klommen ze omhoog op alle festivalaffiches, waarbij de aanstekelijke moves van frontman Max Colombie opvielen. Met hun nieuwe plaat Infinity op zak is Oscar And The Wolf dit jaar ook op een aantal festivals te vinden, waaronder Pinkpop en Pukkelpop. Daarnaast geeft de band dit najaar een concert in het Sportpaleis in Antwerpen en in de Ziggo Dome in Amsterdam. Haal je dansschoentjes maar vast uit de kast, want stilstaan bij Colombie en co. is verrekte lastig.

Pukkelpop 2018

Pukkelpop is een festival dat gehouden wordt in Kiewit, nabij Hasselt in België. De 33e editie van het festival vindt deze zomer plaats van 15 tot en met 18 augustus. Het Belgische festival kent maar liefst 10 podia, waar ieder jaar zo’n 200 artiesten optreden. Van metal en rock tot pop en house, je ziet het allemaal. Grote namen, waaronder Editors (2017), LCD Soundsystem (2016) en Queens of the Stone Age (2014), hebben al de eer gehad om op het festival op te treden. Kendrick Lamar en Arcade Fire worden dus deze zomer aan dat rijtje toegevoegd.  Meer informatie over het festival en tickets? Ga dan naar de website.

Alvast inluisteren voor Pukkelpop 2018? Dat doe je met onze Spotify playlist!

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.