The Cure naar INmusic Festival 2019

The Cure noteert een nieuwe datum in zijn agenda. Het Kroatische INmusic Festival 2019 strikt de band rond Robert Smith en daarmee is ook dit festival uit de startblokken geschoten.

Het is voor The Cure zeker niet de eerste aankondiging. Eerder gingen festivals als Rock Werchter, Mad Cool, Roskilde en NOS Alive de Kroaten al voor. Op dit moment is er nog geen optreden in Nederland bekend, maar de groep staat hoog op de geruchtenlijsten van Pinkpop en Best Kept Secret.

The Cure

De band rondom de excentrieke zanger Robert Smith wordt in 1976 opgericht onder de naam The Easy Cure. In 1978 verandert de groep de naam naar The Cure, waarna de eerste single ‘Killing an Arab’ wordt uitgebracht. Klassiekers als ‘A Forest’, ‘Friday I’m in Love’ en ‘Close To Me’ volgen. Dit jaar bestaat de band alweer 40 jaar: de hoogste tijd voor een nieuwe festivaltour. In 2019 bezoeken de heren onder meer Rock Werchter, Mad Cool, RoskildeNOS Alive en INmusic Festival.

INmusic Festival 2019

© Filip Bušić

De veertiende editie van INmusic Festival vindt plaats van 24 tot en met 26 juni in de Kroatische hoofdstad Zagreb. De vorige editie stonden onder andere Queens of the Stone Age, Skunk Anansie, David Byrne en Interpol op de planken. Voor 2019 is vooralsnog alleen The Cure aangekondigd. Tickets zijn in vergelijking tot andere festivals niet duur: voor drie dagen feest betaal je slechts € 70,- en voor € 35,- euro meer mag je ook nog eens een week op de camping overnachten. Wil je nog meer weten over INmusic festival 2019? Bekijk dan de festivalwebsite.

 

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel