Festivalconcert: Arctic Monkeys op NOS Alive 2018

802
Foto: Ben Houdijk (Best Kept Secret 2018)

Het is hoogste tijd om terug te blikken naar een mooi festivalseizoen, vol goede artiesten op het podium. Maar wie was dé beste? Vandaag blikken we terug naar Arctic Monkeys op NOS Alive 2018. Vergeet niet om op je favoriete aapjes te stemmen!


Als er een act was waar veel mensen afgelopen festivalseizoen naar uit keken, dan was het Arctic Monkeys wel. Na jaren stilte lieten ze weer van zich horen met Tranquility Base Hotel & Casino. Het album is rustiger dan we gewend zijn van de mannen, maar het past perfect op de setlist. Zo is er genoeg ruimte voor gekte bij nummers als ‘Brainstorm’ en ‘Cyring Lighting’, maar kun je ook heerlijk wegdromen bij o.a. ‘Five Star Out of Five’. Bandleden strak in het pak, Alex Turner achter de piano en genieten van oud en nieuw werk. Ook op NOS Alive wist Arctic Monkeys iedereen om z’n vinger te winden.

Arctic Monkeys

Photo: Zackery Michael

De Britse indierockband Arctic Monkeys zag voor het eerst het licht in 2002 en heeft sindsdien een grote reputatie opgebouwd. Met hun vorige album album AM stond Arctic Monkeys op de eerste editie van Best Kept Secret, maar een jaar later ook op Pinkpop en Rock Werchter. Met een nieuw album onder hun armen bestormen Alex Turner en consorten komend jaar onder andere Best Kept Secret, Rock Werchter, Sziget en Mad Cool. Na de aankondiging van Amerikaanse zaalshows en het Canadese festival Osheaga zijn de heren nu dus ook op een Amerikaans festival te zien.

Festivalacts top 100

Uiteindelijk bepaal jíj wie de beste act van dit jaar is. Wie wordt de opvolger van Arcade Fire (2014), Muse (2015), De Staat (2016) en Radiohead (2017)? Laat het uiterlijk 20 september weten en stem mee!

[mks_button size=”large” title=”Naar de stempagina” style=”squared” url=”http://stem.festileaks.com” target=”_blank” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.