Festivalconcert: LCD Soundsystem op Lollapalooza Chile 2018

De tour van LCD Soundsystem is al een tijdje afgelopen, maar aan het einde van de festivalzomer hebben we de gelegenheid om nog eens terug te blikken op de hoogtepunten. James Murphy en zijn band brachten tienduizenden mensen in vervoering, onder andere op Best Kept Secret en Lollapalooza Chile. Laten we nog één keer genieten van de band met het festivalconcert van deze week.

Sinds de reünie van twee jaar geleden is de trein niet meer te stoppen. LCD Soundsystem bracht vorig jaar het bejubelde American Dream uit en dendert daarmee langs de festivalweides over de hele wereld. In Chili vuurde de band nieuwe telgen ‘Oh Baby’, ‘Call The Police’ en ‘Tonite’ af op de uitzinnige menigte. Voor de rest werd het concert vooral een ode aan hun naamloze debuutplaat, die vier van de dertien nummers leverde. Zoals altijd kreeg het publiek in het slot ‘Dance Yrself Clean’ en ‘All My Friends’ op haar bord, redenen genoeg om nog een laatste keer helemaal los te gaan.

https://www.youtube.com/watch?v=FT3LLJIJkdg&t=4923s

LCD Soundsystem

LCD Soundsystem
Foto: Eric Pamies

De Amerikaanse elektronische rockband LCD Soundsystem werd in 2002 opgericht en heeft sindsdien vier studioalbums uitgebracht. In 2010 verscheen de derde langspeler This Is Happening, waarna James Murphy de handdoek definitief in de ring leek te gooien. Echter werd in december 2015 de stilte al doorbroken met de kerst-single ‘Christmas Will Break Your Heart‘. In 2017 volgde de nieuwe plaat american dream en een clubtour waarin onder andere Paradiso aan werd gedaan. LCD Soundsystem was in 2018 onder andere te vinden op Best Kept Secret, All Points East en Sonar.