Iron Maiden naar Rock in Rio 2019

Iron Maiden
Foto: Rudy de Doncker

Een nieuwe naam voor het festivalseizoen is bekendgemaakt. Iron Maiden is komende zomer te vinden op Rock in Rio in Rio de Janeiro. 

Iron Maiden is als eerste naam aangekondigd voor Rock in Rio 2019. Ook zijn Scorpions, Megadeth en Sepultura bevestigd als special guests. Meer namen voor het festival zijn nog niet bekend. Al deze acts staan op 4 oktober op het podium.

Rock in Rio 2019 is de eerste show op de agenda van Iron Maiden voor volgend jaar. Met deze show op de agenda lijken we meer shows te mogen verwachten van de metalband. Maken de heren ook de oversteek naar deze kant van de Oceaan?

Iron Maiden

Iron Maiden is één van de grootste en bekendste metalbands ooit. De Britse band brak in de jaren ’80 door met nummers als ‘Number of the Beast’, ‘2 Minutes to Midnight’ en ‘The Trooper’. Het laatste album van de heren, The Book of Souls, dateert uit 2015. Ondanks gebrek aan recenter materiaal is Iron Maiden live een garantie op losgaan. In 2018 tourde de band nog langs festivals, zo stond de band op Graspop en gaven ze een optreden in de Gelredome.

Rock in Rio 2019

Rock in Rio 2019 vindt plaats op 27 t/m 29 september en 3 t/m 6 oktober in Rio de Janeiro. Het festival wisselt jaarlijks af tussen Rio de Janeiro en Lissabon. Vorig jaar waren in Lissabon onder andere acts als Muse, Katy Perry en The Killers terug te vinden. Voor de editie van komend jaar is Iron Maiden de eerste headliner. Tickets voor het festival zijn nog niet in de verkoop.