Advertisement

Lenny Kravitz vlak voor Pinkpop 2019 in Brussel

Lenny Kravitz
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz staat slechts een paar dagen voor Pinkpop op de planken in Brussel. Reist de Amerikaan na zijn optreden door naar Landgraaf?

Op 6 juni staat er een optreden gepland van Kravitz gepland in het Brusselse Palais 12, slechts twee dagen voor de aanvang van Pinkpop 2019. Dit maakt de Amerikaan een goede kanshebber voor een optreden op de jubileumeditie van het Landgraafse festival, te meer omdat er vooralsnog geen Nederlandse zaalshow op de planning staat.

Afgelopen zomer was Kravitz nog wel te bewonderen in de Ziggo Dome en het Sportpaleis. Ook trad hij op op enkele Europese festivals, zoals Festival De NimesLucca Summer Festival en Stuttgart Jazzopen Festival. Met een kersverse nieuw plaat – Raise Vibration – op zak, is een uitgebreidere Europese festivaltour in 2019 niet onlogisch. Zijn naam zou in ieder geval niet misstaan op het affiche van de 50e Pinkpop-editie.

Lenny Kravitz

Lenny Kravitz
Credits: Mathieu Bitton

Lenny Kravitz ken je waarschijnlijk wel van zijn monsterhits ‘Are You Gonna Go My Way’, ‘Fly Away’ en ‘Always on the Run’. De Amerikaanse zanger is al sinds 1988 actief in de muziekindustrie. Sinds zijn debuutalbum Let Love Rule heeft hij nog tien andere albums uitgebracht. Het meest recente album, Raise Vibration, ligt sinds enkele dagen in de schappen. Naast zanger is Kravitz ook acteur. Hij speelde onder andere in de Oscar-winnende film ‘Precious’ (2009) en in deel één en twee van ‘The Hunger Games’ (2012 & 2013).

Pinkpop 2019

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

Eerder deze zomer prijkte Pearl JamFoo Fighters en Bruno Mars op de line-up van de 49e editie van het festival in Landgraaf. Over de jubilieumeditie van volgend jaar is tot op heden weinig bekend. Het festival vindt in ieder geval plaats in het Pinksterweekend: 8, 9 en 10 juni 2019. Pinkpop kijkt daarnaast nog naar een eventuele extra dag, om de 50e editie van het festival nog meer kracht bij te zetten.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen