Onderaan de Appelpop-poster: maak kennis met Naaz

De headliners zijn de grote blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Onderaan de Poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van drie video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: Naaz op Appelpop!

Binnen het gezin waarin Naaz Mohammed opgroeide kreeg ze niet veel ruimte om muziek te maken, maar dat weerhield haar er niet van niet van om dit toch te doen. Als tiener werd Naaz gepest op school en de emoties die dat losmaakte, kon ze kwijt in het schrijven van haar eigen nummers. Dit zorgde ervoor dat ze op haar zestiende al zelfgeschreven nummers zong, waarmee ze ook meedeed aan het tv-programma Holland’s Got Talent. Vier jaar, een debuutalbum, een heleboel shows en mooie prijzen later mag ze aantreden op Appelpop.

  • Wie: Naaz
  • Wanneer: zaterdag 8 september om 17:35
  • Waar: Appelpop, Rabostage
  • Wat: pop

1. Deelname Holland’s Got Talent

In 2014 deed de toen 16 jarige Naaz mee aan Holland’s Got Talent, waar ze tijdens haar auditie zowel de jury als het publiek ontroerde met haar zelf geschreven nummer ‘Nobody Said’. Ze schopte het tot de finale en haar deelname was de start van een muzikale carrière voor de tiener. Na het programma werkte ze onder andere samen met Yellow Claw, maar in de jaren die volgde hoorde we toch een tijd weinig meer van de zangeres.

2. Single ‘Words’

http://https://www.youtube.com/watch?v=KvQ-te2CBFM

Nog maar een jaar geleden veranderde alles toen Naaz de single ‘Words’ uitbracht, die meteen goed opgepikt werd. Het aanstekelijke nummer zorgde er met haar frisse en luchtige sound voor dat de zangeres meteen werd gezien als hét talent van het jaar. Naar aanleiding van ‘Words’ won ze onder andere twee Edisons en wist ze ook een plek op Lowlands 2017 te bemachtigen.

3. Album Bits Of Naaz

http://https://www.youtube.com/watch?v=SBnpthYBQpo

Iets minder dan een jaar na haar doorbraak met ‘Words’ bracht Naaz op 20 april 2018 haar debuutalbum Bits Of Naaz uit. Het album bestaat uit acht nummers, waaronder natuurlijk ‘Words’ maar ook de eerder uitgebrachte single ‘Up To Something’. De vrolijke, catchy plaat kwam precies op tijd voor de zomer, want Naaz heeft inmiddels een druk festivalseizoen achter de rug. Zo stond ze onder meer op Best Kept Secret en Rock Werchter. Maar de festivals zijn nog niet afgelopen voor de Nederlandse, want komend weekend staat ze op Appelpop. Dus heb je de zangeres nog niet aan het werk gezien dit jaar en ben je benieuwd of ze ook jou kan overtuigen? Pak dan je kans en zie haar komende zaterdag schitteren op de Rabostage!

Appelpop 2018

Appelpop vindt dit jaar plaats op vrijdag 7 en zaterdag 8 september aan de Waalkade in Tiel. De afgelopen jaren bezochten zo’n 125.000 muziekliefhebbers het Gelderse feestje, waarmee het een van de grootste gratis festivals van Nederland is. Je portemonnee kun je, mits je leeft van lucht, dus lekker thuis laten! Dit jaar zijn onder andere Golden Earring, Chef’Special en Bløf te zien. Meer informatie over het festival in Tiel kun je vinden op de website van het festival.

Appelpop Logo

Appelpop 2023

Locatie
Nederland
Tiel, Nederland
Datum 8-9 september 2023
Line-up
BLØF
Krezip
Maan
BLØF , Krezip, Maan +5 meer
Tickets Kopen