Dit zijn de leukste Festileagues Down The Rabbit Hole-inzendingen tot nu toe

145
DTRH
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Met Down The Rabbit Hole is Nederland sinds enkele jaren een knetter van een festival rijker. De relaxte sfeer, vergezeld door de prachtlocatie en heerlijke affiches zorgen ervoor dat DTRH geliefd is onder haar publiek. Tijd om die sfeer nu ook bij jou thuis te creëren! Voor Festileagues konden jullie de afgelopen weken aan de slag met het uitvoeren van verschillende opdrachten. De meest toffe inzendingen hebben een plaatsje hieronder verworven.

Nog niet toegekomen aan de Down The Rabbit Hole-opdrachten? Je hebt nog tot 29 juli om deel te nemen aan een van de opdrachten. In de Festileagues omgeving staan zo’n negen opdrachten voor jullie klaar waarin nog meer dan genoeg punten te verdienen zijn. De strijd is echt nog niet gestreden!

Opdracht: ‘Bouw je eigen Down The Rabbit Hole vlot’

Team: Teveel van het goede

Een vrij simpele, maar toch erg leuke opdracht. Team ‘Teveel van het goede’ liet met hun uitwerking maar weer eens zien dat ze met recht een hoge plek in de ranglijst van de competitie hebben. Hun vlot is zelfs voorzien van een prachtige caption: ”Deze guitar-raft gaat niet vlot ten onder, want hij is uit het juiste hout gesneden!”. Wij durven op dit prachtvlot de zeilen wel te hijsen!

Team: Festilaafjes

Team ‘Festilaafjes’ heeft zelfs wetenschappelijk bewijs dat je op hun vlotje droge voeten kan houden. Naar het schijnt hebben de ‘Festilaafjes’ afgelopen jaar het meer grenzend aan het hoofdpodium van Down The Rabbit Hole over gevaren met dit kleine, maar veilige, topvlot. Voorzien van een strak getrokken zeil van Amnesty International is dit team klaar om van wal te gaan.

Opdracht: ‘Organiseer jullie eigen Porto Party’

Team: DuaSwift

Slayer-zanger Tom Araya met een flitsend zonnebrilletje en een Pussycat Dolls-shirtje aan. Team ‘DuaSwift’ weet direct de aandacht te trekken met hun prachtige poster en knallende playlist. Deze Porto Party heeft slechts één doel: van de Spaanse Costa del Sol zo in de hogere sferen van Valhalla geraken. Met de stuwende gitaren van Sepultura en de zwoele vocals van de Pussycat Dolls zullen verschillende lichaamsdelen tintelen. Hoe glibberiger de dansvloer, hoe beter de Wall of Death. Een mooie quote uit het programmaboekje van ‘DuaSwift’:

Denk: lange baarden en een minimale hoeveelheid kleren. Denk ook: muzikaal equivalent van Fifty Shades of Grey. De playlist is afwisselend hard en plat, nu Behemoth dan weer Britney. Na twee uur hardgaan in de kolkende en zwetende massa stijgt de temperatuur tot tropisch niveau. We’re bringing sexy back, want punishment is due.

Match je Amon Amarth t-shirt met een panterprint miniskirt, schreeuw nog één keer SLAYER uit volle borst, en geniet van Heavy Headbangen op Hete Hitjes. Van de ruigste rock tot de ranzigste reggaeton, Satan heeft nog nooit zo smerig gedanst!

Geen festivals? Festileagues sleept je de zomer door!

Festileaks organiseert dit jaar jouw festivalzomer met Festileagues. Tijdens Festileagues kun je jezelf en je vriendengroep verzekeren van het gouden festivalticket. Dat zijn kaarten voor onder andere Best Kept Secret, Zwarte Cross én Sziget. Ja, je leest het goed: niet of, maar én.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Winnen doe je door tijdens diverse opdrachten, challenges en live events zo veel mogelijk punten te verzamelen met jouw festival-squad. Is jouw vriendengroep deze zomer het beste, dan verzeker je jezelf van een geweldige festivalzomer volgend jaar.

Trots lid van de nieuwsredactie en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en van Sigur Rós tot Tess. Werkzaam in de zorg als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Lowlands.