Eerste Europese festival voor The Cure: Firenze Rocks 2019

The Cure is komende zomer op festivals in Europa te zien. De Britse band reist op 16 juni 2019 af naar het Italiaanse Firenze Rocks.

Dat The Cure weer de Europese festivalweides aan ging doen komende zomer lag al in de lijn der verwachting. Zanger Robert Smith vertelde dat eerder namelijk al in een interview. Begin deze maand kondigde de band vervolgens al enkele festivals in Zuid-Afrika aan.

The Cure is daarmee direct een kanshebber voor Best Kept Secret, Pinkpop, Rock Werchter en Down The Rabbit Hole. Waar we Robert Smith en co. daadwerkelijk terug gaan zien blijft nog even spannend.

Morgen komt Sziget met de eerste headliner. Dan zijn we weer een beetje wijzer over welke acts we komende zomer waar mogen verwachten. Check hier de 4 grootste kanshebbers.

The Cure

De band rondom excentrieke zanger Robert Smith wordt in 1976 opgericht onder de naam The Easy Cure. In 1978 verandert de band de naam naar The Cure en brengen ze de eerste single ‘Killing an Arab’ uit. Vele klassiekers als ‘A Forest’, ‘Friday I’m in love’ en ‘Close To Me’ volgden. Dit jaar bestaat de band dus alweer 40 jaar. Het laatste festivaloptreden van The Cure in Nederland stamt alweer uit 2012. De Britse band sloot toen Pinkpop af.

Firenze Rocks 2019

Foto: Francesco Prandoni & Elena Di Vincenzo

Firenze Rocks wordt aankomend jaar voor de tweede keer gehouden, ditmaal van 13 tot en met 16 juni 2019 in Florence. Vorig jaar stonden onder andere Foo Fighters, Guns N’ Roses en Iron Maiden al op het festival. Voor meer informatie over het festival kijk je op de officiële website.